Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Mugabe s-a scos

Mugabe s-a scos

Autor:

La 93 de ani, presedintele Zimbabwe a avut tot timpul sa observe ca Ceausescu sau alti dictatori care nu se dadeau dusi nu au murit in patul lor. Asa ca Robert Mugabe si-a negociat abil pielea, in schimbul demisiei de la presedintia tarii.

 

mugabe 2 Mugabe s a scos

Dictatorul african nu va fi ciuruit precum cuplul Ceausescu, obtinand imunitate totala contra plecarii din fruntea tarii

Aflat la putere din 1980, Mugabe a accceptat sa-si paraseasca postul iar scrisoarea sa de demisie a fost redactata, au indicat ieri mai multe surse din cadrul negocierilor care au loc la Harare. Insa dictatorul african i-a facut pe generalii armatei (care controleaza tara) sa-i accepte multe conditii pentru a iesi la pensie. Nu numai ca isi va pastra luxoasele proprietati, dar Mugabe a obtinut imunitate totala pentru el si pentru sotia sa, Grace. Desi in Zimbabwe lucrurile se schimba de la o zi la alta. Potrivit surselor, Mugabe acceptase sa demisioneze duminica (cu toate ca nu a declarat nimic in acest sens, ba dimpotriva) dar partidul sau, Zanu-PF, nu dorea ca Mugabe sa-si anunte demisia in fata militarilor pentru ca acest lucru ar fi insemnat ca interventia armatei de zilele trecute sa treaca drept lovitura de stat. Luni a expirat termenul care i s-a acordat lui Mugabe pentru a face o declaratie politica privind viitorul sau. Pentru ca sa produca efecte, demisia lui Robert Mugabe trebuie inaintata presedintelui Parlamentului. Anterior, deputatii partidului la putere, Zanu-PF, au declarat ieri ca vor avea o reuniune in vederea unei proceduri de demitere a lui Mugabe.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!