Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » MT: Magistrala 6 de metrou, finantata prin fonduri europene

MT: Magistrala 6 de metrou, finantata prin fonduri europene

Autor:

Metroul pana la Otopeni va primi finantare europeana. Un anunt in acest sens a venit joi din partea Ministerului condus de Lucian Sova.

 

metrou 346x500 MT: Magistrala 6 de metrou, finantata prin fonduri europeneConcret, Ministerul Transporturilor a dat de veste: “Comisia Europeana a anuntat Ministerul Transporturilor ca va finanta proiectul legaturii de metrou cu Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni (Magistrala 6, 1 Mai – Otopeni)” si ca la momentul de fata se poarta negocieri cu privire la valoarea maxima a fondurilor nerambursabile ce vor fi acordate prin POIM – Programul Operational Infrastructura Mare. “Valoarea finala depinde si de discutiile dintre autoritatile romane, Comisia Europeana si Agentia Internationala de Cooperare a Japoniei”, mentioneaza aceeasi sursa.

Magistrala de metrou care urmeaza sa lege direct Capitala de Aeroportul Henri Coanda (Otopeni) urmeaza sa aiba 12 statii. “Valoarea totala a proiectului este 1 391 634 272 euro, iar cofinantarea va fi asigurata din imprumut de la Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala, precum si din fonduri de la bugetul de stat”, se aminteste in comunicatul MT.

sursa foto: Facebook/Ministerul Transporturilor    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!