AcasăNewsMS: stocurile de vaccin, disponibile. Parintii care vor imunizarea copiilor sa mearga...

MS: stocurile de vaccin, disponibile. Parintii care vor imunizarea copiilor sa mearga la medicii de familie, nu la farmacii

In ciuda oricaror alte discutii sau pareri exprimate in spatiul pbulci pe acest subiect in ultima parioada, reprezentantii Ministerului Sanatatii au tinut sa precizeze doua aspecte esentiale ce tin de vaccinarea copiilor.

Si anume faptul ca, in conformitate cu normele legale, „parintii care doresc imunizarea copiilor trebuie sa se indrepte catre medicii de familie, nu catre furnizorii de medicamente privati, in speta catre farmacii. (…) In acord cu procedurile legale, dozele de vaccin necesare sunt distribuite de Ministerul Sanatatii catre medicii de familie, prin intermediul Directiilor de Sanatate Publica”.

Totodata, prin intermediul aceluiasi comunicat de presa transmis sambata, se mentioneaza un aspect ce tine de stocurile de vaccin. „Mai mult, stocurile de vaccin cuprinse in Programul National de Vaccinare (inclusiv vaccinul ROR, Hexavalent si Tetravalent la care se face referire cu insistenta in cadrul unor dezbateri politice) SUNT DISPONIBILE in toata tara”, se mentioneaza din directia MS, institutie ai carei reprezentanti amintesc faptul ca s-au parcurs, in procedura de urgenta, pasii pentru asigurarea vaccinurilor din acest Program, indeosebi cel antirujeolic (stiut fiind faptul ca in Romania e epidemie de pojar-n.r) si ca se cer raportari asupra stocurilor, asfel incat sa nu mai existe riscul repetarii situatiei de criza din toamna trecuta.

110 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger