AcasăNewsMS: s-au gasit nereguli la spitalul "Sf Maria". Care sunt

MS: s-au gasit nereguli la spitalul „Sf Maria”. Care sunt

Inspectorii sanitari care au facut verificari la unitatea medicala situata in apropiere de Piata Victoriei au identificat mai multe probleme, printre care lipsa unui laborator de analize si a unui medic infectionist, din cate s-a anuntat vineri dimineata din directia Ministerului Sanatatii, institutie care va trimite si Corpul de Control la acest spital.

Desi recent managerul unitatii medicale care spera sa primeasca permisiunea pentru a realiza transplanturi pulmonare anunta ca s-au facut verificari si ca nu au fost gasite nereguli, nu la fel suna varianta MS.

Institutia condusa de Vlad Voiculescu mentioneaza ca, desi in teorie, adica la nivel de structura organizatorica a spitalului, figureaza un laborator de analize medicale, acesta nu ar exista în realitate, desi, pentru ca o unitate medicala sa primeasca unda verde pentru a realiza transplanturi e nevoie sa aiba o “unitate specializata de laborator, acreditata pentru activitatea de transplant, cu personal care sa asigure disponibilitatea laboratorului 24 ore din 24.” La Sf. Maria, in schimb, aceste analize se fac prin externalizare – atat catre o forma privata, cat si catre alte patru unitati sanitare de stat, se mentioneaza in comunicatul ministerului. Mai mult, s-a ajuns la concluzia ca spitalul nu ar avea un medic infectionist.

Totodata, la nivel de hibe constatate la acest control, in raportul respectiv se mentioneaza ca in spital nu ar fi suficiente puncte pentru igiena mainilor, dar si ca se folosesc aceleasi lifturi si cai de acces si pentru personal, si pentru pacienti, la fel cum pe aceleasi cai se transporta si lenjeria curata, si cea murdara, si alimente, dar si deseuri. Mai mult, s-a stabilit ca spitalul nu are o statie centrala de sterilizare.

De asemenea, in raportul in cauza se mentioneaza faptul ca numarul infectiilor nosocomiale identificate si raportate a crescut cu 50% fata de anul trecut, dar si ca „In cadrul unitatii nu este implementata Procedura de comunicare interna a infectiilor nosocomiale, informarile fiind doar verbale”.

267 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger