AcasăNewsMS a identificat un spital care inca foloseste produse Hexi

MS a identificat un spital care inca foloseste produse Hexi

Deja Hexi era sub interdictia initierii procedurii de dizolvare sau lichidare

La cateva saptamani de cand Ministerul Sanatatii (MS) a recomandat unitatilor spitalicesti, pe fondul anchetei in privinta dezinfectantilor folositi in spitale, sa suspende folosirea produselor Hexi Pharma, un control indica faptul ca la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova inca se utilizeaza anumite biocide de la aceasta firma.

Acest aspect a fost anuntat marti, chiar din directia MS, odata cu alte concluzii ale verificarilor facute pe aceasta tema, si in Capitala, dar si in alte judete. Cat priveste motivul pentru care la controlul respectiv s-a constatat ca „mai exista un numar redus de produse Hexi Pharma folosite in activitatea curenta”, acesta ar fi „ca, pentru anumite produse biocide, nu a fost gasit un inlocuitor similar in stocul de la furnizori care sa indeplineasca cerintele cantitative ale spitalului”.

In ciuda acestui fapt constatat, institutia anunta ca „pentru a preveni aparitia de infectii nosocomiale in aceste conditii, Serviciul pentru Prevenirea si Controlul Infectiilor Nosocomiale din spital a luat masuri suplimentare de curatenie si autocontrol in toate zonele unde produsele s-au mai folosit”.

 

De asemenea, s-a ajuns la concluzia ca in alte spitale din tara nu se utilizeaza produsele acestei societati comeciale. Cat priveste situatia din Capitala, verificarile au vizat, deocamdata, 11 unitati spitalicesti, in niciunul dintre cazuri nefiind gasite in uz produse ale firmei patronate de Dan Condrea, afacerist care si-a gasit sfarsitul pe 22 mai, intr-un accident rutier.

196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger