AcasăNewsMS: 53 de posibile reactii adverse, dupa administrarea vaccinului diftero-tetanic la elevii...

MS: 53 de posibile reactii adverse, dupa administrarea vaccinului diftero-tetanic la elevii din cinci judete

Dupa ce mai multi elevi de clasa a VIII-a s-au plans, in ultimele zile, ca nu s-au simtit deloc bine dupa ce au fost vaccinati la scoala, ca parte a campaniei nationale de imunizare a scolarilor impotriva unor boli precum difteria sau tetanosul, oficialii din Sanatate au facut o analiza in acest caz.

Ministerul Sanatatii (MS) a cerut Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului National de Sanatate Publica Bucuresti sa faca o analiza privind eventualele reactii adverse aparute in urma administrarii vaccinului diftero-tetanic.

Joi, institutia condusa de Nicolae Banicioiu a anuntat ca, odata incheiata aceasta analiza, s-a ajuns la concluzia ca, la nivelul a cinci judete (fara a se preciza, insa, care anume sunt acestea-n.r), s-au constatat 53 de posibile reactii adverse post-vaccinare. 41 de copii au fost vaccinati folosindu-se doua loturi de vaccin achizitionate in decursul anului trecut, dar si in 2013, arata cifrele date publicitatii de MS.

Precizand ca toate aceste situatii sunt analizate la acest moment, reprezentantii Ministerului precizeaza ca s-a luat, preventiv, o prima masura in acest caz. „Pentru a se exclude problemele de calitate ale produsului vaccinal, Ministerul Sanatatii a decis oprirea celor 2 loturi identificate de la utilizare pana la obtinerea rezultatelor analizei de calitate care va fi efectuata de catre Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale”, se mentioneaza in comunicatul MS.

Mai multi elevi din Curtea de Arges si bacau au ajuns la spital, dupa ce au fost vaccinati, gratuit, la scoala, impotriva celor doua boli.

sursa foto: mesagerulhunedorean.ro

255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger