AcasăNewsMS: „Evolutie favorabila” a sanatatii celor trei copilasi cu SHU internati la...

MS: „Evolutie favorabila” a sanatatii celor trei copilasi cu SHU internati la „Marie Curie”

Din directia Ministerului Sanatatii vin vesti bune despre cei trei micuti diagnosticati cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) ramasi in continuare in grija specialistilor de la spitalul de urgenta pentru copii „Marie Curie” din Capitala, doctori care se fac tot ce pot pentru a-i vedea pe cei mici vindecati si gata sa mearga acasa, alaturi de cei dragi lor.

Astfel, din cate anunta Ministerul Sanatatii, sambata dimineata, cei trei copilasi se afla internati pe sectia de Nefrologie. Ca si in decursul zilei precedente, aflam ca doi dintre micii pacienti inca au nevoie de dializa peritoneala. Chiar si asa, vestile despre evolutia lor medicala sunt optimiste. „Copiii au o stare buna de sanatate cu evolutie favorabila”, se precizeaza in comunicatul MS.

Un amanunt important, pe langa cel exprimat deunazi de catre sefa sectiei nefrologie de la „Marie Curie”, respectiv sfatul ca parintii sa evite pe cat posibil vizitele si sa-si duca micutii in spatii aglomerate, este cel privind importanta respectarii unor masuri de igiena, ca masura de prevenire a imbolnavirilor. Totodata, „specialistii MS recomanda achizitionarea produselor pasteurizate in cazul lactatelor, respectiv carne din surse verificate din punct de vedere sanitar veterinar, recomandand spalarea corespunzatoare a fructelor si legumelor, dar si tratamentul termic al alimentelor atunci cand se impune”.

author avatar
Cristina Stefan
107 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger