AcasăNewsMotivul pentru care Iohannis a respins cele trei propuneri ministri: lipsa de...

Motivul pentru care Iohannis a respins cele trei propuneri ministri: lipsa de experienta

Degeaba e jovial presedintele. Il ia cu fiori un rezultat usor de banuit

„Astazi le-am dat pesedistilor refuzul meu si in scris ca sa inteleaga mai bine ca nu sunt de acord cu aceasta remaniere”, anuntase, de la Cotroceni, Klaus Iohannis, inainte ca de la Cotroceni sa se faca publice motivarile acestor refuzuri, asteptate de premier de aproape trei saptamani.

Astfel, opinia publica poate afla – parcurgand scrisorile trimise miercuri dinspre Presedintie catre Guvern, adica de la presedinte catre premier – ca, practic, in toate cele trei cazuri de respingere a propunerilor considerentele sunt similare: „persoana propusa nu detine experienta necesara gestionarii domeniului complex al” justitiei, pentru care a fost propus social-democratul Nicolicea, respectiv Fondurilor europene – propusa fiind Oana Florea si al romanilor de pretutindeni, unde Dancila l-ar fi vazut ministru pe Liviu Brailoiu.

Va prezentam, in continuare, textul scrisorilor, asa cum au fost ele facute publice dinspre Administratia Prezidentiala:

 

– In cazul lui Eugen Nicolicea

„Bucuresti, 15 mai 2019

 

Doamnei Vasilica-Viorica Dancila,

 

Prim – ministrul Romaniei

 

Stimata doamna Prim – ministru,

 

Prin adresa nr. 5/2545 din data de 18 aprilie 2019, ce inlocuieste cererea inaintata in data de 17 aprilie 2019, ati propus numirea domnului Eugen Nicolicea in functia de ministru al justitiei, ca urmare a propunerii de constatare a vacantei functiei prin demisia domnului Tudorel Toader.

 

Fata de documentatia transmisa, analizand indeplinirea conditiilor legale, precum si a criteriilor referitoare la corespunderea pentru functie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenta instantei constitutionale, apreciez ca persoana propusa nu detine experienta necesara gestionarii domeniului complex al justitiei.

 

In consecinta, am decis sa resping propunerea de numire in functia de ministru al justitiei a domnului Eugen Nicolicea.

 

Prin urmare, in conformitate cu dispozitiile art. 85 alin. (2) din Constitutie si tinand seama de jurisprudenta Curtii Constitutionale urmeaza sa inaintati o alta propunere pentru functia de ministru al justitiei care, pe langa respectarea conditiilor prevazute de lege, in mod necesar, ar trebui sa raspunda si cerintelor referitoare la pregatirea generala, pregatirea in specialitatea domeniului, experienta in materie, instruirea si aptitudinile pentru functia in domeniu, reputatia nestirbita si moralitatea.

 

 

PRESEDINTELE ROMANIEI

 

Klaus – Werner Iohannis”

 

 

– In cazul lui Tit-Liviu Brailoiu:

 

 

„Bucuresti, 15 mai 2019

 

Doamnei Vasilica-Viorica Dancila,

 

Prim – ministrul Romaniei

 

Stimata doamna Prim – ministru,

 

Prin adresa nr. 5/2511 din data de 17 aprilie 2019 ati propus numirea domnului Tit-Liviu Brailoiu in functia de ministru pentru romanii de pretutindeni, ca urmare a propunerii de constatare a vacantei functiei prin demisia doamnei Natalia-Elena Intotero.

 

Fata de documentatia transmisa, analizand indeplinirea conditiilor legale, precum si a criteriilor referitoare la corespunderea pentru functie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenta instantei constitutionale, apreciez ca persoana propusa nu detine experienta necesara gestionarii domeniului complex al relatiei cu romanii de pretutindeni.

 

In consecinta, am decis sa resping propunerea de numire in functia de ministru pentru romanii de pretutindeni a domnului Tit-Liviu Brailoiu.

 

Prin urmare, in conformitate cu dispozitiile art. 85 alin. (2) din Constitutie si tinand seama de jurisprudenta Curtii Constitutionale urmeaza sa inaintati o alta propunere pentru functia de ministru pentru romanii de pretutindeni care, pe langa respectarea conditiilor prevazute de lege, in mod necesar, ar trebui sa raspunda si cerintelor referitoare la pregatirea generala, pregatirea in specialitatea domeniului, experienta in materie, instruirea si aptitudinile pentru functia in domeniu, reputatia nestirbita si moralitatea.

 

PRESEDINTELE ROMANIEI

 

Klaus – Werner Iohannis”

 

– In cazul Oanei Florea:

 

„Bucuresti, 15 mai 2019

Doamnei Vasilica-Viorica Dancila,

 

Prim – ministrul Romaniei

 

Stimata doamna Prim – ministru,

 

Prin adresa nr. 5/2500 din data de 17 aprilie 2019 ati propus numirea doamnei Oana-Consuela Florea in functia de ministru al fondurilor europene, ca urmare a propunerii de constatare a vacantei functiei prin demisia doamnei Rovana Plumb.

 

Fata de documentatia transmisa, analizand indeplinirea conditiilor legale, precum si a criteriilor referitoare la corespunderea pentru functie a candidatului propus, statuate prin jurisprudenta instantei constitutionale, apreciez ca persoana propusa nu detine experienta necesara gestionarii domeniului complex al fondurilor europene.

 

In consecinta, am decis sa resping propunerea de numire in functia de ministru al fondurilor europene a doamnei Oana-Consuela Florea.

 

Prin urmare, in conformitate cu dispozitiile art. 85 alin. (2) din Constitutie si tinand seama de jurisprudenta Curtii Constitutionale urmeaza sa inaintati o alta propunere pentru functia de ministru al fondurilor europene care, pe langa respectarea conditiilor prevazute de lege, in mod necesar, ar trebui sa raspunda si cerintelor referitoare la pregatirea generala, pregatirea in specialitatea domeniului, experienta in materie, instruirea si aptitudinile pentru functia in domeniu, reputatia nestirbita si moralitatea.

 

PRESEDINTELE ROMANIEI

 

Klaus – Werner Iohannis”

137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger