Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Motivare respingere ministri. Dancila: refuzul este bazat pe oportunitate, nu pe legalitate

Motivare respingere ministri. Dancila: refuzul este bazat pe oportunitate, nu pe legalitate

Autor:

Dupa o asteptare de peste doua saptamani, Viorica Dancila a aflat raspunsurile in privinta argumentelor pentru care de la Cotroceni nu s-a dat unda verde numirii a trei ministri “plini” – si nu interimari – la Justitie, Fonduri Europene si Romanii de pretutindeni: nu ar avea destula experienta in respectivele domenii.

 

dancila Motivare respingere ministri. Dancila: refuzul este bazat pe oportunitate, nu pe legalitateDaca pana sa afle motivele respingerii celor trei propuneri de ministri – Nicolicea la Justitie, Florea la fonduri Europene si Brailoiu la ministerul Romanilor de pretutindeni – spunea ca spera sa fie vorba de considerente ce tin de oportunitate, dupa ce a ascultat declaratiile primului om in stat, de miercuri la pranz, premierul Dancila s-a edificat. Si a pus accent pe faptul ca motivarea se bazeaza tocmai pe astfel de elemente. “Am vazut declaratiile domnului presedinte Iohannis, am primit refuzul, asa cum ma asteptam, refuzul este bazat pe oportunitate, si oportunitatea este a primului-ministru, si nu pe legalitate. Cred ca trebuie sa inteleaga ca fiecare trebuie sa avem anumite atributii si sa ne incadram in aceste atributii (…) eu cred ca aceasta motivare trebuia sa fie pe legalitate, si nu pe oportunitate”, a subliniat sefa Guvernului, aflata in vizita in judetul Prahova.

Mai mult, Dancila nu a trecut cu vederea criticile aduse de la Cotroceni Executivului pe care il conduce, aducand in discutie recentul anunt venit de la Institutul National de Statistica. “Am vazut ca dl presedinte nu a ratat ocazia de a pune iar la colt Guvernul Romaniei”, a mai punctat si ca se astepta la obiectivitate din partea presedintelui, facand trimitere la cifrele INS conform carora Romania a avut o crestere de 5% in primul trimestru din 2019.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!