AcasăNewsMotivare CSM. Explicatii privind avizul negativ dat cererii de revocare a sefei...

Motivare CSM. Explicatii privind avizul negativ dat cererii de revocare a sefei DNA

CSM – Inspectia Judiciara urmeaza sa treaca de la CSM la Ministerul Justitiei

CSM-ul a facut publica motivarea deciziei luate in urma cu mai bine de doua saptamani de Sectia pentru procurori, care a dat un aviz negativ cererii ministrului Justitiei vizand revocarea sefei DNA. 

„Sectia considera ca nu se poate angaja raspunderea directa a procurorului cu functie de conducere pentru un act intocmit personal de catre procurorul din subordine si pentru care nu este incidenta procedura legala a confirmarii”, se mentioneaza, printre altele, in respectiva motivare.

Textul integral al hotararii in cauza a fost apoi facut public, pe site-ul CSM. VEZI DOCUMENTUL AICI.

In prima faza, dinspre CSM s-a anuntat, vineri, ca aceasta hotarare pronuntata in sedinta din 27 februarie a fost „motivata si inaintata decidentilor pentru a dispune masurile legale”. Ceea ce inseamna, practic, faptul ca raportul ce contine motivele pentru care reprezentantii Sectiei de procurori de la CSM au dat un raspuns negativ propunerii pe care ministrul Toader o inaintase spre avizare a fost trimis la Cotroceni.

Avizul CSM este, va amintim, unul consultativ, decizia finala pe aceasta chestiune urmand sa ii revina sefului statului.

236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger