AcasăNewsMotiunea pe care Opozitia n-o vrea

Motiunea pe care Opozitia n-o vrea

Ludovic Orban este suntat chiar de liberali de-ai lui

Motiunea de cenzura care a incins neuronii specialistilor in matematica parlamentara in ultimele zile nu este de fapt dorita in tabara Opozitiei.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> este suntat chiar de liberali de ai lui

De cand cu migratia catre partidul lui Victor Ponta, toata lumea sta cu ochii pe parlamentarii PSD. Comentarii de genul ”a mai plecat unu’, se pregateste altu’, au pierdut majoritatea la Camera, stai ca motiunea incepe sa aiba sanse” – au inundat practic piata in acest week-end. In loc sa adune voturile puterii pana le da cu minus, amatorii de motiuni de cenzura ar face insa mai bine sa socoteasca bob cu bob voturile opozitiei. Cine o face va putea constata ca liberalii nu au de fapt motive sa se dea in vant dupa vreo motiune castigatoare, ca de altfel nici PMP-ul lui Traian Basescu.

PNL risca un nou rol de ”acar Paun” al unui alt ”guvernul meu”

Oricat de surprinzator ar fi pentru unii, pe liberali nu i-ar avantaja debarcarea Guvernului Dancila si asta din doua motive. Unu: daca, prin absurd, liberalii ar ajunge acum la putere, ar trebui sa faca fata problemelor bugetare imense generate de populismul si amatorismul echipei Dragnea.

Dragnea ar cadea usor la pace cu fratele Hunor daca n ar fi Centenarul

Nu o vor face, nimeni nu ar avea cum fara a apela la masuri nepopulare, deci PNL-ul s-ar duce la fund la un bolovan la alegerile din 2020, salvand pe deasupra pielea PSD-ului.  Doi: nimic nu le garanteaza liberalilor ca presedintele Iohannis nu-si va dori un nou ”guvernul meu” condus de un alt Ciolos. Un guvern in care liberalii nu vor avea loc nici de samanta dar in schimb vor deconta orice prostie/greseala, asa cum s-a intamplat si in 2016. In plus, sa nu uitam de tensiunile interne care macina in prezent PNL-ul, tensiuni care se pot manifesta si la vot din moment ce exista liberali care nu doresc ca Ludovic Orban sa se poata impauna cu victoria unei motiuni de cenzura. Un alt partid din Opozitie care nu are motive sa-si doreasca o schimbare in acest moment este PMP-ul lui Traian Basescu. Ars si el de ”statul paralel”, Basescu nu are nevoie de alta majoritate parlamentara care sa spuna stop modificarii Codurilor penale. Asa s-ar explica poate si de ce nu numai ca nu pune umarul la unificarea reala a dreptei ci dimpotriva, opinteste la spargerea PNL-ului chemandu-i in PMP pe fostii sai pedelisti.

Pleasca pentru UDMR

Concluzia: motiunea de cenzura mai mult incurca decat descurca vasnica noastra opozitie  – USR nu se pune, mai are mult pana sa se comporte ca un partid. Asta nu inseamna insa ca de motiune nu va putea profita cal-magarul numit UDMR – cracit intre putere si opozitie. Zvonuri legate de demararea negocierilor intre Dragnea si UDMR umbla deja lansate in targ, dar problema este, de aceasta data, Centenarul. Plus posibilitatea izbucnirii unei revolte in filialele ardelene ale PSD, conditii care nu-i permit lui Dragnea sa fie prea generos cu UDMR-ul. Ceea ce nu inseamna insa ca fratii nostri maghiari nu ar putea ciuguli ceva privilegii in plus, asa cum au facut-o ori de cate ori i-au prins pe politicienii majoritari cu pantalonii in vine. Si i-au tot prins.

author avatar
Simona Badulescu
930 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger