AcasăNewsMOTIUNEA DE CENZURA LIVE Victor Ponta: Sunt gata sa-mi asum raspunderea conducerii...

MOTIUNEA DE CENZURA LIVE Victor Ponta: Sunt gata sa-mi asum raspunderea conducerii tarii

Liderul PSD si copresedintele USL Victor Ponta a sustinut un discurs in plenul Parlamentului, in sedinta in care se dezbate si voteaza motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu. „Vreau sa spun ca alaturi de USL sunt gata sa-mi asum raspunderea conducerii tarii„, a spus Ponta.

Iata principalele declaratii ale lui Victor Ponta:

  • Doresc sa prezint viziunea USL, cel mai mare grup din Parlamentul Romaniei, referitoare la situatia actuala si la ce avem de facut pana la alegerile generale, ce le vor reda romanilor dreptul de a-si alege cu adevarat conducatorii.
  • Domnule Ungureanu, nu suntem aici sa va criticam. As vrea sa va multumesc, apreciez grija dumneavoastra, a SIE, pentru vacantele mele. Anul trecut se ocupa de vacantele mele mentorul dumneavoastra domnul Basescu.
  • Avem datoria dincolo de a expune situatia actuala a Romaniei de a raspunde romanilor care doresc o schimbare astazi, mult inainte de alegerile din noiembrie si care sunt solutiile noastre pentru Romania.
  • Cand nu te bazezi pe nimic, aroganta e un simplu viciu si poate sa te transforme in ridicol. Eu astazi am emotii, pentru ca de soarta acestei motiuni depinde soarta a milioane de oameni. Simt nevoia de a fi responsabil.
  • Cred ca trebuie sa oprim haosul care in acest moment s-a intins in toate institutiile publice si sa asiguram obligatiile internationale pe care Romania si le-a asigurat, o administratie depolitizata si sa consideram o prioritate impotriva crimei organizate.
  • Nu sunt multe lucruri care se pot face in sase luni, dar pot fi oprite cateva greseli. Pot fi rezolvata cele 6 grave greseli deschide de guvernul Basescu – Ungureanu: societatile din energie si resurse naturale, banii pentru baronii locali ai PDL, UDMR, UNPR, autonomia universitara, restituirea proprietatilor, fondurile europene, banii incasati in mod ilegal de Guvernul Ungureanu de la cei mai saraci oameni din aceasta tara- banii de la pensionari.
  • Motiunea de cenzura e impotriva guvernului Ungureanu. Acest guvern care a guvernat prost in ultimele 80 de zile e bine sa fie inlocuit.
  • Cei care lipsesc astazi stiu ei de ce lipsesc si nu vor mai fi in Parlamentul urmator
  • Programul USL la care am lucrat impreuna toti cei din USL il vom aplica imediat dupa alegeri, exista insa momente importante in viata unei tari, cand timpul nu te lasa sa mergi in ritmul normal – vreau sa spun ca alaturi de USL sunt gata sa-mi asum raspunderea conducerii tarii, sunt gata, alaturi de colegii mei din USL sa nu facem calcule electorale atata timp cat 6 luni de scurtare a suferintei oamenilor sunt mai importante ca orice calcul electoral.
  • Sper, domnule Paleologu, saptamana viitoare sa fiti in Parlament sa votati guvernul condus de mine

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului, depusa de USL saptamana trecuta, intitulata “Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!”, este dezbatuta si votata astazi, in cadrul sedintei comune a Senatului si a Camerei Deputatilor, incepand cu ora 9.00. Liderii opozitiei au declarat ca au 227 de voturi confirmate, din cele 231 de voturi necesare pentru ca motiunea de cenzura sa treaca.

author avatar
Cristina Stefan
396 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger