AcasăNewsMOTIUNEA DE CENZURA LIVE Ungureanu: Nu-mi dau seama daca PNL crede in...

MOTIUNEA DE CENZURA LIVE Ungureanu: Nu-mi dau seama daca PNL crede in criticile formulate in motiune

Premierul Mihai Razvan Ungureanu s-a adresat plenului Parlamentului, in sedinta in care se dezbate si voteaza motiunea initiata de USL impotriva Guvernului, intitulata „Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!” .

Iata principalele sale declaratii:

  • Ma bucur ca am reusit sa aduc Opozitia in Parlament. Inteleg demersul Opozitiei ca pe o expresie a democratiei. Incerc sa detectez miza acestui gest al opozitiei parlamentare. Inoportunitatea acestei motiuni este cu atat mai evidenta cu cat in aceste zile se afla la Bucuresti o delagatie a FMI, Bancii Mondiale si a Comisiei Europene careia ii transmitem o idee de provizorat politic deloc avantajos. E vorba de forta de negociere pe care Romania risca sa o piarda.
  • Distrugeti ideea de Opozitie. Opozitia inseamna responsabilitate fata de interesul national. Regret ca in fata mea si a cetatenilor tarii se afla multi politicieni si putini oameni de stat.
  • Am fost intrebat daca am emotii. Trebuie sa recunosc o oarecare emotie, dar care nu are legatura cu persoana mea sau cu guvernul.
  • Traiesc cu senzatia ca autorii motiunii sunt mult mai departe de valorile europene decat mi-am imaginat. Motiunea este o invitatie catre o Romaniei arhaica, in care interesul cetatenilor nu este reflectat in niciun fel. Opozitiei nu ii pasa de soarta comunitatilor locale.
  • Guvernul actual nu a facut inca nicio privatizare. Nu inteleg cum poate fi respinsa ideea unei listari la bursa. Guvernul pe care am onoarea sa-l conduc nu a facut privatizari intempestive. Acest Guvern continua politicile si strategiile asumate de guvernele anterioare. Ne-am obisnuit sa negam tot ce au facut alte guverne. Acest guvern nu poate fi acuzat de lipsa de transparenta din cauza lipsei unora de informare sau de incapacitatea de a intelege.
  • Romania nu e un magazin pe care sa pui placa inchizand usa si sa spui ca te intorci dupa ce iti termini vacanta, eventual in Dubai.
  • Acordul cu Chevron – procedura a fost demarata in 2009 de catre vicepresedintele ANRE de atunci care a demisionat mai tarziu, odata cu retragerea PSD de la guvernare. Orice stat are nevoie sa-si cunoasca resursele de care dispune, e o chestiune strategica. Licentele nu sunt un cec in alb.
  • Nu-mi dau seama daca PNL crede in criticile formulate in motiune.
  • Ati invocat ca Guvernul instraineaza resursele. Zacamantul nu se vinde.
  • Resping si ca aluzie faptul ca guvernul este santajabil, pentru ca pentru a fi santajabil trebuie sa ai ceva de ascuns, nu ma simt santajabil, nici membrii guvernului nu se regasesc in aceasta formula. As vrea sa cred ca nici dumneavoastra nu sunteti.
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger