AcasăNewsMOTIUNEA DE CENZURA LIVE Crin Antonescu: Sunteti un prim-ministru care asculta ordine...

MOTIUNEA DE CENZURA LIVE Crin Antonescu: Sunteti un prim-ministru care asculta ordine si trebuie sa plecati

Crin Antonescu

Crin Antonescu a sustinut, vineri, in fata plenului Parlamentului, ca „PNL nu va accepta niciodata ca limba romana nu mai este singura limba oficiala in statul roman” si ca Mihai Razvan Ungureanu e un „prim-ministru care asculta ordine” si „trebuie sa plece”.

Crin Antonescu

Principalele declaratii ale lui Crin Antonescu:

  • Noi, cei din PNL, credem ca atunci cand e vorba de privatizari care presupun resurse naturale ale Romaniei, trebuie sa avem transparenta
  • PNL nu va accepta niciodata ca limba romana nu mai este singura limba oficiala in statul roman. Statul roman, cat timp exista, cat nu l-ati dus acasa cu totul sau in Modrogan, statul are obligatia ca prin legile sale sa dea drepturile oricarui cetatean aflat in suferinta sa mearga la medic sa vorbeasca limba oficiala- limba romana.
  • Originea adevarata a puterii este la cetateni
  • Ati spus ca in Scriptura- „la inceput a fost un telefon”. Sunteti un prim-ministru care asculta ordine si trebuie sa plecati. Un prim-ministru nu executa ordine, ci ia decizii si aveti bunatatea ca, macar la plecare, sa ne spuneti ale carui ordine le ascultati, in afara acelui om care v-a dat telefon la inceputul Lumii.
  • La plecare, pentru ca azi sau peste putina vreme veti pleca, nu va pot trimite la scoala si nici nu va dau sfaturi. Da, ma tem, domnule prim-ministru, nu atat de dumneavoastra personal, ci de capacitatea sistemului de a produce la infinit ungureni, pentru ca ei nu sunt asa cum incercati sa pretindeti, o noua generatie in politica. Generatia nu e o serie noua de masinute cu un cip in plus, ci cuprinde oameni capabili in fata parlamentului sa spuna fraze de la ei, nu sa citeasca de pe o foaie. Cum de nu plecati singur cand se dovedeste clar ca marea dumneavoastra pricepere, a ungurenilor, este aceea nu de a va face ascultati, ci de a asculta pe altii.
  • Mergeti si jucati-va de-a facerea lumii in 3 acte, cu Traian Basescu si telefonul, jucati-va de-a ce vreti, dar nu pe banii publici si pe soarta limbii romane.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului, depusa de USL saptamana trecuta, intitulata “Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!”, este dezbatuta si votata astazi, in cadrul sedintei comune a Senatului si a Camerei Deputatilor, incepand cu ora 9.00. Pentru ca motiunea de cenzura sa treaca sunt necesare 231 de voturi.

author avatar
Cristina Stefan
290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger