AcasăNewsMOTIUNEA DE CENZURA a trecut de Parlament. Guvernul Ungureanu a cazut!

MOTIUNEA DE CENZURA a trecut de Parlament. Guvernul Ungureanu a cazut!

MOTIUNEA DE CENZURA depusa de USL impotriva Guvernului Ungureanu a trecut de Parlament. Executivul condus de Mihai Razvan Ungureanu a fost demis, vineri, la doar  78 de zile de la investire. Motiunea de cenzura a fost adoptata cu 235 de voturi „pentru”, fiind necesare 231 de voturi pentru ca demersul Opozitiei sa treaca de Parlament.

Potrivit procesului verbal citit in plen de deputatul PSD Georgian Pop, din totalul de 460 de parlamentari au fost prezenti, vineri, la dezbaterea si votarea motiunii de cenzura initiate de USL – 259. Au fost exprimate 248 de voturi, patru dintre acestea fiind anulate. Dintre voturile valabil exprimate, 235 au fost „pentru” si 9 „impotriva”.

MOTIUNEA DE CENZURA A TRECUT – Mihai Razvan Ungureanu: “Nu mi-am spus ultimul cuvant”

MOTIUNEA DE CENZURA: Votul s-a incheiat
MOTIUNEA DE CENZURA LIVE Victor Ponta: Sunt gata sa-mi asum raspunderea conducerii tarii

MOTIUNEA DE CENZURA Victor Ponta: Mai avem nevoie de doar 4 voturi

UPDATE – Parlamentul dezbate si supune la vot motiunea de cenzura impotriva Guvernului

MOTIUNEA DE CENZURA LIVE Crin Antonescu: Sunteti un prim-ministru care asculta ordine si trebuie sa plecati

Victor Ponta, unul dintre liderii USL, initiatorii motiunii de cenzura impotriva Guvernului Ungureanu, declara in urma cu doar cateva ore, ca la scurt timp dupa ce afla rezultatul motiunii, anunta propunerea pentru un nou Executiv.  „Facem anuntul oficial la 1 minut dupa ce aflam rezultatul motiunii de cenzura – propunerea noastra pentru un nou guvern. De un an si jumate USL s-a pregatit pentru a guverna”, a declarat Ponta.

„Vreau sa spun ca alaturi de USL sunt gata sa-mi asum raspunderea conducerii tarii, sunt gata, alaturi de colegii mei din USL sa nu facem calcule electorale atata timp cat 6 luni de scurtare a suferintei oamenilor sunt mai importante ca orice calcul electoral. Sper, domnule Paleologu, saptamana viitoare sa fiti in Parlament sa votati guvernul condus de mine”, a declarat Ponta in plenul Parlamentului.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului, depusa de USL saptamana trecuta, intitulata “Opriti Guvernul santajabil. Asa nu, niciodata!”, a fost dezbatuta si votata astazi, in cadrul sedintei comune a Senatului si a Camerei Deputatilor.

author avatar
Cristina Stefan
657 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger