AcasăNewsMoscova, inghitita de zapada

Moscova, inghitita de zapada

Autoritatile din capitala rusa fac uriase eforturi sa normalizeze situatia in metropola dupa ce aceasta a fost lovita de o furtuna de zapada de o intensitate nemaivazuta.

Caderile masive de zapada au provocat haos in Moscova si in regiunile apropiate. Ieri, stratul de zapada a depasit 55 de centimetri, provocand anularea a sute de zboruri de pe aeroporturile moscovite si ambuteiaje pe numeroase artere ale capitalei, pe o temperatura de minus 13 grade Celsius. ”Este prima data in o suta de ani cand ne confruntam cu asemenea caderi de zapada”, a declarat primarul adjunct al Moscovei, Piotr Biriukov. Autoritatile au avertizat ca ar putea veni un alt strat de precipitatii sub forma de zapada, gros de 20 de centimetri, elevii au fost trimisi acasa iar conducatorii auto au fost sfatuiti sa evite deplasarile, masuri rare luate in Rusia. Sute de masini blocate in zapada au fost degajate pe strazile din regiunea Moscova iar numeroase tramvaie au fost blocate de caderile de arbori (peste 2000 de copaci au fost doborati de zapada in Moscova), care au ucis cel putin o persoana si au ranit alte cinci, duminica. In 24 de ore, in Moscova a fost inregistrata o cantitate de zapada mai mare decat ce cade in medie peste oras intr-o luna. Peste 70.000 de oameni au fost mobilizati pentru a degaja traficul si restabilirea alimentarii cu energie electrica in centrul Rusiei unde 60.000 de persoane au ramas fara energie iar alte 780 au fost salvate din masinile lor blocate in zapada. Totusi, eforturile primariei erau vizibile, ieri. Camioane carau non stop uriase cantitati de zapada, turistii nu lipseau din Piata Rosie iar moscovitii schiau prin parcuri. Norocul nostru, in Bucuresti zapada lipseste, desi primaria spune ca e pregatita. Ca in fiecare iarna, cand o palma de nea pune micul Paris pe butuci.

author avatar
Catalin Dumitrescu
306 afisari

1 COMENTARIU

  1. ZĂPADA/ZĂPEZI/Zăpezile 16 Iisus Hristos 16, Ilie Tișbitul 16; Zăpada/Zăpezi 13 TIȘBITUL 13; ZĂPEZILE 8/22 DUMNEZEU 8/22; ZĂ.PA.D.A. ZĂ-Zugrăveala, PA.A.-Palma, D-Dumnezeu. Zugrăveala de la palma Lui Dumnezeu. Zugrăveala e Creaționismul unic care se înfăptuiește prin Duhul Sfînt după Casa Raiului în care stau și faptele mele între anii 2004-2070 (Lumea văzută și nevăzută, Cosmosul infinit, Pămîntul si Adam cu Eva). Meseria mea e cea de zugrav, lucrînd în acest domeniu între anii 1996-2009.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger