Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Moscova darama 4.500 de blocuri si muta 1, 6 milioane de oameni

Moscova darama 4.500 de blocuri si muta 1, 6 milioane de oameni

Autor:

Duma de Stat, camera inferioara a Parlamentului rus, a adoptat ieri un proiect de lege foarte contestat care va permite Primariei Moscovei sa demoleze apartamente din epoca sovietica si sa mute 1,6 milioane de oameni.

 

manifestaţie Moscova blocuri Moscova darama 4.500 de blocuri si muta 1, 6 milioane de oameni

Moscovitii cred ca este un siretlic prin care se urmareste sa fie evacuati din cartiere populare catre periferia capitalei ruse

Controversatul proiect de lege a fost adoptat cu un vot coplesitor, in timp ce zeci de persoane protestau in strada si scandau ”Rusine!”. Politisti au smuls mai multi protestatari din multime si i-a urcat intr-o duba de politie. Concret, proiectul va permite primariei capitalei ruse sa demoleze cartiere intregi, vizand aproximativ 4.500 de blocuri. Acest plan de reamenajare, unul dintre cele mai mari din Rusia, a provocat o serie de mitinguri de protest la Moscova. Moscovitii denunta o incalcarea a drepturilor lor constitutionale si un siretlic prin care se urmareste sa fie evacuati din cartiere populare catre periferia capitalei ruse. Insa primaria insista ca aceste cladiri vizate sunt darapanate si ca intretinerea lor este costisitoare. Mii de persoane au iesit in strada, luna trecuta, in cadrul celui mai mare miting de protest non-politic din ultimii ani.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!