AcasăNewsMorar: Galagia de la CSM, pornita de la nemultumirea unor judecatori care...

Morar: Galagia de la CSM, pornita de la nemultumirea unor judecatori care au pierdut alegerile

(foto: antena3)

Prim-procurorul general interimar, daniel Morar, a afirmat ca situatia vreata la CSM, privind conducerea Consiliului, a pornit de la anumite nemultumiri ale unor judecatori care au pierdut alegerile, functia de sef CSM fiind castigata de un procuror.

(foto: antena3)

„Doamna Haineala este presedintele ales al CSM cu precizarea ca postul de vicepresedinte nu este ocupat. Ei au posibilitatea, judecatorii, pentru ca obligatoriu vicepresedintele trebuie sa fie din cadrul Sectiei de judecatori, sa-si desemneze un presedinte desedinta”, a spus Daniel Morar, intr-o emisiune la Digi 24.

Morar, care detine interimatul la conducerea Ministerului Public, dupa incheierea mandatelor procurorului general al Romaniei, Codruta Kovesi, sustine ca situatia generata in sistemul judiciar a fost rezultatul unor frustrari privind rezultatul alegerilor pentru functiile de presedinte CSM, “de la nemultumirea unor colegi din CSM, a unor magistrati judecatori, vis-a-vis de faptul ca functia de presedinte a fost castigata prin vot de catre un procuror”.

„S-a pus apoi in discutie legitimitatea acestui procuror in fruntea CSM si de aici pana la contestarea statutului unei intregi categorii profesionale, ma refer la procuror, nu a fost decat un pas. Si mai departe vedeti toata aceasta galagie, tot acest zgomot generat de inceperea procedurilor de revocare din functiile de membru al CSM initiate de adunarile generale a unor instante judecatoresti”, a afirmat Morar.

author avatar
Alina Costache
189 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger