Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Monumentul “Kilometrul zero al democratiei”, vandalizat

Monumentul “Kilometrul zero al democratiei”, vandalizat

Autor:

Primaria Capitalei a anuntat ieri ca au fost finalizate lucrarile de remontare pe pozitie a monumentului ”Borna Kilometrica zero” din Piata Universitatii. Anterior acesta fusese smuls de la locul lui si aruncat la cativa metri departare.

 

kilometru 667x500 Monumentul Kilometrul zero al democratiei, vandalizat

” Asocierea numelui primarului general, Gabriela Firea, precum si a Primariei Municipiului Bucuresti cu acest act de vandalism nu reprezinta altceva decat acuze nefondate”, arata PMB

Vandalizarea ”bornei” a fost anuntata pe retelele de socializare. “Dupa aparitia informatiei privind vandalizarea monumentului <<Kilometrul zero al democratiei>>, Politia Locala a Municipiului Bucuresti s-a autosesizat si a trimis la fata locului un echipaj pentru a face primele verificari. Astfel, s-a constatat faptul ca monumentul fusese smuls de la locul lui si aruncat la cativa metri departare. In aceasta situatie – cazul nefiind de competenta Politiei Locale – urmeaza a fi facute verificari de catre Politia Romana, precizeaza PMB.Potrivit PMB, reprezentantii firmei care asigura paza piatetei Teatrului National recuperasera borna. Desi monumentul nu a fost realizat de Administratia Monumentelor si nu se afla in administrarea PMB, ALPAB, care are in administrare parcul Teatrului National, lucreaza in prezent la un nou sistem de prindere al monumentului”, informeaza Primaria. PMB mai precizeaza ca, desi monumentul “Kilometrul 0 al democratiei” nu a fost realizat de Administratia Monumentelor si nu se afla in administrarea Municipalitatii, Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, care are in administrare parcul Teatrului National, a lucrat la un sistem de fixare a monumentului.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!