AcasăNewsMonica Macovei: "Daca nu ne plac catusele, putem folosi esarfe de matase"

Monica Macovei: „Daca nu ne plac catusele, putem folosi esarfe de matase”

Comisia Juridica a Senatului a dat, marti seara, aviz favorabil pentru doua propuneri avansate de Serban Nicolae, senator social-democrat.

Acesta solicita ca arestatii non-violenti sa nu mai fie incatusati in spatiul public si ca arestatii la domiciliu sa aiba posibilitatea sa aleaga o alta locuinta decat cea trecuta in acte, daca face dovada ca acolo domiciliaza.

Votul Comisiei Juridice a provocat numeroase reactii, de departe cea mai simpatica fiind cea a europarlamentarului Monica Macovei, fost candidat la alegerile prezidentiale.

Aceasta sustine ca „daca nu ne plac catusele, putem sa gasim alt mod de imobilizare. La nevoie, putem sa folosim esarfe din matase. Important este sa intelegem ca vorbim despre un mijloc de imobilizare si nu despre unul de intimidare sau altceva. Trebuie sa intelegem ca imobilizare intervine pentru ca suspectul, aflat sub influenta unor emotii puternice, se poate rani pe sine, poate rani pe altcineva sau ii poate rani pe cei care pun in aplicare mandatul de arestare emis de judecator. Si atunci este nevoie de imobilizare”.

In plus, Monica Macovei este de parere ca „masurile propuse de domnul Serban Nicolae nu mi se par masuri necesare si util in lupta impotriva coruptiei. Sunt sigura ca vorbim de masuri de protectie pentru cei anchetati si sunt convinsa ca domnului Serban Nicolae si celorlalti politicieni nu le pasa de oameni ci le pasa de ei. E vorba de protectia lor, a politicienilor”.

author avatar
Cristi Ionita
104 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger