Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Monica Macovei: “Daca nu ne plac catusele, putem folosi esarfe de matase”

Monica Macovei: “Daca nu ne plac catusele, putem folosi esarfe de matase”

Autor:

Comisia Juridica a Senatului a dat, marti seara, aviz favorabil pentru doua propuneri avansate de Serban Nicolae, senator social-democrat.

 

monica macovei3 375x500 Monica Macovei: Daca nu ne plac catusele, putem folosi esarfe de matase

Acesta solicita ca arestatii non-violenti sa nu mai fie incatusati in spatiul public si ca arestatii la domiciliu sa aiba posibilitatea sa aleaga o alta locuinta decat cea trecuta in acte, daca face dovada ca acolo domiciliaza.

Votul Comisiei Juridice a provocat numeroase reactii, de departe cea mai simpatica fiind cea a europarlamentarului Monica Macovei, fost candidat la alegerile prezidentiale.

Aceasta sustine ca “daca nu ne plac catusele, putem sa gasim alt mod de imobilizare. La nevoie, putem sa folosim esarfe din matase. Important este sa intelegem ca vorbim despre un mijloc de imobilizare si nu despre unul de intimidare sau altceva. Trebuie sa intelegem ca imobilizare intervine pentru ca suspectul, aflat sub influenta unor emotii puternice, se poate rani pe sine, poate rani pe altcineva sau ii poate rani pe cei care pun in aplicare mandatul de arestare emis de judecator. Si atunci este nevoie de imobilizare”.

In plus, Monica Macovei este de parere ca “masurile propuse de domnul Serban Nicolae nu mi se par masuri necesare si util in lupta impotriva coruptiei. Sunt sigura ca vorbim de masuri de protectie pentru cei anchetati si sunt convinsa ca domnului Serban Nicolae si celorlalti politicieni nu le pasa de oameni ci le pasa de ei. E vorba de protectia lor, a politicienilor”.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-09-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!