AcasăNewsMonica Macovei cere excluderea lui Victor Ponta din avocatura

Monica Macovei cere excluderea lui Victor Ponta din avocatura

Monica Macovei, fost candidat la alegerile prezidentiale, a anuntat ca solicita excluderea premierului Victor Ponta din Baroul Bucuresti.

Decizia vine dupa ce premierul a anuntat ca renunta la titlul de „doctor” obtinut la Universitatea Bucuresti.

„Victor Ponta a intrat in avocatura fara examen si folosind un titlu de doctor obtinut prin furt. In aceste conditii mi se pare normal ca Baroul Bucuresti sa-l excluda pe Victor Ponta din avocatura si am si facut o solicitare in acest sens. Daca Ponta mai vrea sa fie avocat vreodata, trebuie sa dea examen si sa parcurga toate caile de pregatire, ca orice alt candidat”, a fost mesajul transmis de Monica Macovei.

De asemenea, europarlamentarul ii solicita premierului „sa renunte si la titlul de conferentiar si sa returneze banii castigati prin furt intelectual, inclusiv prin contractele cu statul pe care le-a avut ca avocat”.

Premierul Victor Ponta a obtinut titlul de doctor in Drept in 2003, dar a fost acuzat in mai multe randuri ca si-a plagiat lucrarea de doctorat. In decembrie anul trecut, Ponta l-a informat pe rectorul Universitatii Bucuresti ca renunta la titlul de doctor in drept.

author avatar
Cristi Ionita
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger