AcasăNewsMonica Iacob Ridzi afla joi daca iese din inchisoare

Monica Iacob Ridzi afla joi daca iese din inchisoare

(foto: bzi.ro)

Condamnata la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu, Monica Iacob Ridzi, fostul ministru al Tineretului si Sportului, spera sa iasa din inchisoare inainte de Sfintele Sarbatori Pascale.

(foto: bzi.ro)

UPDATE: Magistratii de la Tribunalul Ilfov au decis, joi, ca Monica Iacob Ridzi trebuie sa mai stea dupa gratii inca cel putin o luna. Desi fostul ministru al Tineretului si Sportului a solicitat o intrerupere a pedepsei de cinci ani de inchisoare, magistratii nu sunt convinsi ca aceasta ar suferi de problemele medicale pe care le acuza. In aceste conditii, magistratii au solicitat o expertiza medicala din partea specialistilor de la INML, iar acestia au la dispozitie o luna pentru a efectua expertiza respectiva, astfel ca dosarul a fost amanat pana pe 8 mai. Abia atunci Monica Iacob Ridzi va afla daca poate parasi sau nu inchisoarea, astfel ca fostul ministru va face Pastele dupa gratii.

 

Monica Iacob Ridzi acuza mai multe probleme medicale si a solicitat intreruperea pedepsei pentru a-si putea rezolva problemele de sanatate intr-o clinica particulara.

Transferata de Sectia exterioara a Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, Monica Iacob Ridzi a depus, pe 26 martie, o cerere de intrerupere a pedepsei la Tribunalul Ilfov.

Primul termen de judecata a fost 30 martie, atunci cand magistratii au solicitat efectuarea unei expertize medico-legale. Joi urmeaza ca magistratii sa stabileasca daca exista posibilitatea de intrerupere a pedepsei, in baza expertizei respective.

Reprezentantii Institutului National de Medicina Legala trebuie sa stabileasca daca intr-adevar Monica Iacob Ridzi sufera de bolile respective si daca bolile sunt atat de grave incat sa nu poata fi tratate in reteaua sanitara a Ministerului Sanatatii.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnata la cinci ani de inchisoare pentru abuz in serviciu in legatura cu manifestarile organizate in 2009 de Ziua Tineretului.

author avatar
Cristi Ionita
268 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger