AcasăNewsMonarhia salveaza talasoterapia. Ce facea regele Belgiei in timpul alertei teroriste

Monarhia salveaza talasoterapia. Ce facea regele Belgiei in timpul alertei teroriste

In vreme ce capitala Belgiei se afla in stare de alerta terorista maxima (nivelul 4 a fost instituit in Bruxelles intre 21 noiembrie si 26 noiembrie), Regele Filip si Regina Matilda se relaxau la spa in  vestul Frantei. Potrivit presei belgiene, Filip a petrecut week-end-ul 20-22 noiembrie facand talasoterapie (cura heliomarina). „Aceasta scurta sedere in Franta a fost de multa vreme planificata. Ce faceau acolo regele si regina e o chestiune privata”, a declarat purtatorul de cuvant al palatului regal.

Prima cafenea care se redeschide la Paris dupa „Vinerea neagra”

Primul stabiliment care isi reia activitatea dupa atacurile din 13 noiembrie va fi cafeneaua Bonne Bière, din arondismentul 11. Localul de pe Rue du Faubourg du Temple – unde si-au pierdut viata cinci oameni – se va redeschide vineri, 4 decembrie. Nu departe de Bonne Bière se afla „Le Petit Cambodge”, restaurantul unde au fost ucise 12 persoane. Managementul unitatii a anuntat ca redeschiderea este programata la mijlocul lunii ianuarie.

Cartea lui Hitler, retiparita in Germania dupa 70 de ani!

Lucrarea autobiografica „Mein Kampf” va fi retiparita in Germania pentru prima data de la terminarea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Anuntul a fost facut de Institutul de Istorie Contemporana din Munchen, dupa ce drepturile de autor asupra cartii-manifest au reintrat in proprietatea publica. Ca atare, IFZ va lansa o editie adnotata a lucrarii scrise de Hitler, care va aparea in luna ianuartie 2016. Cele doua volume insumand 1.948 de pagini vor costa impreuna 59 de euro.

author avatar
Mihai Koblenko
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger