AcasăNewsModificari propuse legilor Justitiei. Anuntul lui Iordache

Modificari propuse legilor Justitiei. Anuntul lui Iordache

Florin Iordache

 

Dupa ce in prima parte a zilei se aflase ca pachetul de propuneri in vederea modificarii celor trei legi ale Justitiei – 303, 304 si 317 fusese depus la Biroul Permanent al Camerei, s-au aflat si cateva din amendamentele depuse la acest proiect.

Printre modificarile formulate se numara si aceea ca presedintele nu ar mai urma sa fie exclus, pe viitor, din procesul numirii procurorilor-sefi, desi initial asa se anuntase. „Si in cazul numirii si in cazul revocarii, noutatea este ca presedintele Romaniei este cel care decide, atunci cand numeste sau revoca, sa aiba posibilitatea numai o singura data si motivat”, a subliniat seful Comisiei speciale, nimeni altul decat ministrul Justitiei, Florin Iordache.

Totodata, s-au definit „mai clar” sintagmele „rea credinta” si „grava neglijenta”, precum si termenul de prescriptie – fiind stabilita „la un an de cand a fost platita paguba de catre stat”, din cate a anuntat social-democratul.

Redactarea unei motivari a deciziei instantei se va face intre 30 si maximum 90 de zile, iar la Parchetul General se va infiinta o „directie speciala” care ii vizeaza pe judecatori si procurori.

Cat despre Inspectia Judiciara, aflat la momentul de fata in subordinea CSM, se propune o modificare – si anume ca aceasta „sa fie o institutie autonoma a carei activitate si a carui mod de perfectionare a activitatii sa fie dat unui Consiliu National de Integritate al judecatorilor si procurorilor”.

135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger