Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Modelul produs de Ford la Craiova, un esec comercial!

Modelul produs de Ford la Craiova, un esec comercial!

Autor:

Trei monovolume B-Max s-au vandut pe piata romaneasca, in primele sase luni ale anului! Ford a produs 25.740 de unitati, dintre care 25.737 au luat drumul exportului. Produs din 2012, modelul a gasit, in patru ani, doar 371 de cumparatori din Romania, in conditiile in care jumatate din aceste masini au fost accesate prin programul Rabla.

 

gz9k9085 Modelul  produs de Ford la Craiova, un esec comercial!

Primul B-Max a fost cumparat de Basescu. N-a fost cu noroc!

B-Max are cel mai slab an de vanzari, in scadere cu peste 10%, in primele 10 luni, cu 34.800 de masini, fata de cele  39.300 de unitati livrate in perioada similara a anului trecut.

S-au dus vremurile bune, cand, in 2013, Ford exporta peste 68.000 de unitati: in luna august pe portile uzinei din Craiova au iesit doar 2200 de modele Ford B-Max.

Modelul este ignorat de romani, pentru ca este un automobil relativ mic, desi este numit masina de familie de segment B, iar preturile, care se situeaza intre 14.200 si 17.200 de euro, alunga prezumtivii clienti. Mai mult, Ford nu anuntat nimic despre o varianta facelift, desi B-Max este produs de mai bine de patru ani.

Scenariu previzibil pentru oficialii companiei, care sustin ca pietele principale pentru acest model sunt Marea Britanie, Germania, Italia, Franta si Spania. Situatia se va repeta, probabil, si in 2017, cand la uzina din Craiova se va fabrica si SUV-ul EcoSport, model care mai este produs in Rusia, Brazilia, India si Thailanda.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!