AcasăNewsMoartea unui roman in greva foamei in Italia, un esec al diplomatiei

Moartea unui roman in greva foamei in Italia, un esec al diplomatiei

Virgil Pop a murit la Spitalul Vito Fazzi din Lecce, unde a fost dus cand starea i s-a inrautatit

Stirea ca un roman, al carui nume nici nu a fost comunicat initial, detinut in Italia, a murit dupa 50 de zile de greva a foamei a uluit autoritatile romane. Cum a fost posibil sa nu se stie nimic?

Virgil Pop a murit la Spitalul Vito Fazzi din Lecce, unde a fost dus cand starea i s-a inrautatit

Misterul pentru care autoritatile locale nu au notificat niciuna dintre misiunile noastre diplomatice sau consulare din Italia, despre arestarea cetateanului roman Virgil Pop, pare „eluciadat”!

La Repubblica il da bulgar din Bucuresti

Mai exact, s-a produs o confuzie, anume ca Bucurestiul ar fi in Bulgaria! Ziarul „La Repubblica” scria despre nefericitul bucurestean care si-a pierdut viata din cauza grevei foamei ca era   „bulgaro di 38 anni, si è sempre professato innocente (…) Popo Virgil Cristria, di 38 anni, di Bucarest.” Aceasta confuzie, mai in gluma, mai in serios, ne-ar putea duce cu gandul ca politistii au informat Ambasada Bulgariei despre caz. Autoritatile italiene trebuie sa informeze imediat despre arestarea oricarui cetatean roman, nemaivorbind despre cazul special in care persoana respectiva mai si intra in greva foamei! De 50 de zile!

Ambasada noastra nu fusese informata

Noul ministru de Externe, Andrei Marga, a anuntat ca Ambasada Romaniei de la Roma nu a fost informata nici de arestare, nici despre greva foamei, situatie in care reprezentantii nostri din Italia sunt vinovati doar de faptul ca nu au reusit sa impuna autoritatilor locale o colaborare mai fructuoasa, concretizata printr-un schimb de informatii, ori de cate ori ar fi fost cazul. Ministrul Marga trebuie sa urgenteze finalizarea anchetei si sa ia masuri drastice impotriva celor gasiti vinovati, daca sunt din partea romana, sau sa insiste direct la omologul sau italian pentru sanctionarea politistilor peninsulari, daca se va constata ca intr-adevar vina le apartine.

author avatar
Silviu Ionescu
463 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger