AcasăNewsMladici s-a rugat si a pus un buchet la mormantul fetei sale...

Mladici s-a rugat si a pus un buchet la mormantul fetei sale (VIDEO)

Mormantul Anei, la putin timp dupa ce vizita lui Ratko Mladici

Fostul sef militar al sarbilor din Bosnia a fost condus marti dimineata devreme, pazit de politie,  la mormantul fiicei sale, intr-un cimitir din Belgrad, a declarat pentru AFP purtatorul de cuvant sarb al procurorului pentru crimele de razboi, Bruno Vekarici. Ratko Mladici a fost condus la Cimitirul Topcider si adus apoi in celula sa din unitatea de detentie a tribunalului sarb pentru crime de razboi, unde a fost inchis dupa arestarea sa de joi.

Mormantul Anei, la putin timp dupa ce vizita lui Ratko Mladici

Un convoi format dintr-un jeep Mitsubishi, urma de mai multe Land Rover-uri ale jandarmeriei a parasit tribunalul la ora locala 6.00 dimineata. Toata regiunea era extrem de bine pazita de soldat inarmati. Ulterior, pe mormantul fetei sale Anna, sinucise in 1994, a aparut un buchet de trandafiri si o lumanare aprinsa. Anna era studenta la medicina si avea 23 de ani cand s-a sinucis. Presa sarba a scris la vremea respectiva ca ea a facut acest gest deoarece nu a mai putut suporta lucrurile care se vorbeau si se scriau despre tatal sau.

Ana Mladici, impreuna cu parintii ei

Avocatul lui Mladici, Milos Salici, a depus un apel impotiva transferului clentului sau la Tribunalul Penal International pentru fosta Iugoslavie (TPI) de la Haga, unde ar urma sa fie judecat pentru genocid si crime de razboi. Familia lui Mladici afirma ca acesta este prea bolnav pentru a fi transferat la Haga. Potrivit apropiatilor sai, Mladici ar fi suferit pana acum mai multe atacuri cerebrale. Apelul a fost respins marti de un complet de trei judecatori, dupa ce anterior, un judecator il declarase pe Mladici apt pentru transferul la TPI.

[youtube]Qx9peJQMXrw[/youtube]

In jurul orei locale 15.00, sotia lui Ratko Mladici, Bosilica, a venit la centrul de detentie al Tribunalului, carand o valiza mare albastra si vizibil plina, scrie AFP. Pentru ca Mladici sa fie transferat, mai este nevoie doar de ordinul ministrului sarb de justitie, care nu va intarzia.

author avatar
Adrian Patrusca
4.771 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger