AcasăNewsMladici le-a dat de mancare si de baut celor care l-au arestat

Mladici le-a dat de mancare si de baut celor care l-au arestat

Ratko Mladici pus masa la arestarea sa. Foto: Le Figaro

Presa sarba povesteste cu detalii savuroase cum a decurs arestarea lui Ratko Mladici, supranumit „Macelarul din Balcani”, dar si socotit erou national de multi sarbi. „Bravo baieti!”, le-a zis Mladici politistilor care venisera sa-l ridice.

Ratko Mladici pus masa la arestarea sa. Foto: Le Figaro

Modul in care arestarea lui Ratko Mladici s-a produs joi in satul Lazarevo, la 80 de kilometri de Belgrad este de-a dreptul suprarealist.

Bravo baieti, l-ati gasit pe cel pe care-l cautati!”, au fost primele cuvinte ale lui Mladici la sosirea echipei de politisti si agenti ai serviciului de informatii sarb (BIA). „S-a terminat. Branko (un var al lui Mladici, unde acesta era ascuns), da de mancare si de baut! Uitati aici cartea mea de identitate si livretul militar!”, a adaugat veteranul. Pe masa au fost aduse jambon, branza si rachiu pentru echipa de interventie.

Potrivit cotidianului sarbesc Blic, citat de Le Figaro, anchetatorii l-au identificat pe Mladici dupa un inel. Politistii, care il pandeau de mai multe zile, asteptau sa fie siguri ca el este persoana cautata inainte de a interveni. La arestare, Ratko Mladici si-a scos inelul si l-a dat unui politist cerandu-i sa fie inmanat familiei.

Sambata, Mladici a facut apel la calm catre simpatizantii sai. Potrivit avocatului sau, acesta ar fi declarat ca nu vrea nici „bai de sange”, nici „revolte”. Declaratiile vin in ajunul unui miting de sprijin programat pentru duminica in centrul Belgradului si organizat de Partidul Radical. „Este constient ca va merge la Haga; nu stie cand, dar vrea odihna pana atunci”, a mai declarat avocatul.

author avatar
Adrian Patrusca
261 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger