AcasăNews“Mizeria” de dupa UNTOLD

“Mizeria” de dupa UNTOLD

Festivalul de muzica UNTOLD, care a avut loc la Cluj, a fost anul acesta poate cea mai ”neagra” petrecere care a avut loc in Ardeal. In doar cateva zile de la deschiderea faimosului festival care a adus bani frumosi Primariei Clujului, 1600 de persoane au avut nevoie de ingrijiri medicale si amenzile date de politisti au intrecut orice record.

Bilantul politiei si jandarmeriei dupa a treia zi de UNTOLD arata o crestere alarmanta a contraventiilor si faptelor penale fata de primele doua zile, dar, atentie, cifrele anchetatorilor nu spun mare lucru. Unde sunt rechinii? Unde sunt traficantii de droguri? Conform datelor trimise de IGSU, peste 1.600 de participanti au necesitat ingrijiri medicale, aproape 40  fiind spitalizati. Echipajele SMURD au intervenit, in special, pentru escoriatii, dureri de cap, consum in exces de alcool ori suspiciuni de fracturi sau traumatisme severe. Medicii au anuntat ca doar in noaptea de duminca spre luni au avut nevoie de ingrijiri peste 500 de persoane. Totodata, peste 700 de pompieri, personal medical de urgenta si studenti voluntari SMURD au asigurat masuri suplimentare. In prima noapte s-a inregistrat si un incediu, care a fost, insa, stins imediat.  Fortele de jandarmerie si politie impreuna cu alte institutii competente au aplicat 35 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 20.895 lei. Au fost inregistrate 46 sesizari privind savarsirea unor fapte penale.  Premergator evenimentului, inspectorii ISU Cluj au desfasurat controale preventive atat la amenajarile temporare si obiectivele din perimetrul locatiei, cat si in zonele adiacente. Au fost inregistrate 22 sesizari privind savarsirea unor fapte penale. In toate cazurile, cercetarile se fac sub coordonarea unitatilor de Parchet competente. Pe de alta parte, zeci de clujeni s-au plans edilului Emil Boc pentru zgomotul infernal din fiecare seara a festivalului. Clujenii au umplut site-ul Primariei de petitii care pana acum au ramas fara raspuns. Primarul nu a catadicsit sa ia vreo atitudine. Acesta le-a transmis, de pe contul sau de socializare, ca este necesar desfasurarea unui astfel de eveniment pentru ca e benefic orasului. ”Aduce beneficii orasului”, a scris Emil Boc.

DJ-ul Armin van Buuren ar fi mixat de pe stick

Ultima seara a tinut spectatorii in picioare cateva ore bune dupa rasarit. Ieri dimineata, la ora 8:00, DJ-ul Armin van Buuren inca mixa pe scena festivalului, pe care urcase la ora 2:00. La ora 9:10 DJ-ul si-a luat la revedere de la fani,  carora le-a multumit si le-a promis ca revine la anul, dezvaluind ca va fi ceva cu totul special, pentru ca se implinesc cinci ani de UNTOLD. DJ-ul si-a incheiat recitalul, din care a transmis doua ore live pe contul personal de Facebook, cu un cantec compus de el, pe care l-a dedicat clujenilor. Apoi a coborat in mijlocul multimii dand mana cu fanii si acordand autografe. Cu toate acestea, multe persoane au sustinut ca DJ-ul ar fi mixat nu in direct ci de pe un stick.

Ghita Muresan, cel mai inalt spectator

Ghita Muresan a fost de departe cel mai inalt spectator dintre cei peste 65 de mii de spectatori. Big Ghita a fost adus la festival de fiul sau, mare fan Armin Van Buuren. „Am auzit de la baietii mei despre acest festival. Victor este foarte mare fan de muzica, este aici tot timpul! Nu este muzica mea, dar imi place!”, a spus Muresan.

author avatar
Ramona Feraru
1.635 afisari

3 COMENTARII

  1. pasarea malai viseaza…

    ar vrea ungurii, cehii sau austriecii sa aiba in 5 zile 50 milioane euro intrate in tara !
    iar mizeria ar fi cea mai mica problema…

    • Eu nu zic tineri ca’s nestiutori da Boc da macar 1 mil la Catedrala Neamului s-o terminam pana la 1 dec. o sa vina si presedinti si vedete si inalti prelati, iar dec o parte de bani s~a gandit sa izoleze antifonic cladirile cu clujeni petitionari? Catedrala poate aduce si 2000000 de pelerini pe an niste bani care intra in buget deci se regasesc si in untoldul galagios al tinerilor.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger