AcasăNewsMituirea lui Augustin Lazar

Mituirea lui Augustin Lazar

Procurorul General al Romaniei l-a pacalit si pe Decebal, si pe Tudorel Toader

Seara, Procurorul General al Romaniei a depus la Consiliul Superior al Magistraturii cererea de pensionare. Dimineata, cu o graba ce n-a mai trezit nimanui suspiciuni ca in cazul altora care, cu o revendicare in mana, asteptau ca superiorii magistraturii sa dea cu zarul sau sa sune pe cine trebuie, ei bine, dimineata, cererea a fost aprobata. Acum, liber de contract, Nea Gusti va avea timp sa mearga in Golful Mraconia, la Cazanele Mici, si sa-l intrebe pe Decebal daca i-a placut cum a pus justitia botul la niste bratari despre care el inca mai crede ca fetele dace le-au scapat de pe maini cand jucau lapte gros cu romanii, la Sarmizegetusa.

Procurorul General al Romaniei l a pacalit si pe Decebal si pe Tudorel Toader

Asadar, Augustin Lazar, zis si „Nea Gusti Aiud”, e ca si iesit la pensie. Un fel de a spune, de fapt, caci i s-a inchis gura cu o pensie. A luat o mita peste bot de i s-au pecetluit falcile. Pensia e un drept legal, veti spune, dar el, intai de toate, avea dreptul si la o excludere din magistratura. Si la o demisie. Sau chiar o demitere. Avea dreptul si la o replica pe care Iohannis i-ar fi putut-o da si fara sufleor: „Te du, nu vezi ca ma disturbi?”

Nici sasii nu-s mai breji

Chiar sa-l fi incurcat augustul Nea Gusti pe Iohannis? Nu chiar de tot, ci doar cand nu te asteptai. De preferat, oricand. Procurorul scormonitor prin pamantul istoriei, dupa unele surse este cunoscut ca fiind un dac dintr-o bucata. N-are mama, n-are tata si sa nu-l puna careva la incercare, sa vada cum stie el sa se razbune.

<a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> nu va renunta nicicand la serviciile lui Lazar Stie el de ce

Moare cu romanul de gat, idiferent cat timp a trecut de cand astia si-au bagat mana in aurul lui Decebal si sub fustele fetelor. Pai, daca romanilor le-ar face asta, cum sa ierte el un sas? Ce, astia sunt mai breji? Cu aurul, sasul pe care il stim cu totii nu avea treaba. El avea ce avea cu casele. Nu-i nici bine, nu-i nici rau. De principiu, e bine pana ce incepe sa puta rau. Depinde de cine si ce miroase. Dacul Gusti avea insa treaba cu dosarele, iar aici raul putea fi facut atat de bine, incat ajungeai sa-ti fi dorit sa dormi la cort toata viata, dupa ce ti-au batut Parchetul si Fiscul in poarta.

Codul penal al intereselor

Nu cred ca dacul Augustin Lazar i-ar fi batut vreun apropou sasului despre niste case, niste declaratii, niste ani cand acesta se juca de-a imobiliarele prin Sibiu. Nici macar nu se cunosteau. Poate doar asa, sa-i fi facut discret cu ochiul, dar nu direct, ci prin intermediari. Si atunci, sasul si-a adus aminte de dacul pe care nu il cunostea si s-a gandit ce bine i-ar sta ca procuror. Locul la care nu s-a gandit el, ci altii, era insa ocupat de unul care nu facuse nimic. Nimic rau. Pai atunci, sa-l facem sa faca, si-a spus turma flamanda.

Tiberiu Nitu victima intereselor pastorite la Cotroceni

Asa ca Tiberiu Nitu, mielul dus la judecata, a fost sacrificat nu de casap, ci de Codul penal al intereselor despre care nu e frumos sa vorbesti. Nu pana la capat, ci doar cat sa lase locul liber si sa vina Nea Gusti Dacicus pe postul lui. Sa fi fost asta o mita? Poate, dar nu pot sa ma pronunt eu. O fi fost, mai degraba, o gura de oxigen ca sa nu crape in asteptarea unei pensii infime fata de ceea ce urmeaza de acum inainte.

Tractorul platit o viata

Nea Gusti a ajuns asadar pe cai mari. Istoria l-a lovit insa peste CV-ul neterminat si i l-a completat cu niste fapte de arme de la Aiud. Degeaba a incercat sa se ascunda in spatele numelui, creand aceeasi confuzie ca si in cazul fituicii scapate in dosarul cu numirea lui ca Procuror General. Logica de dac ce calareste tractorul inainte ca acesta sa fie inventat: nu sunt eu Lazar ala, eu sunt altul. Un fel de uitati-va la mine, nu vedeti ca sunt altul? Stradaniile lui Tudorel Toader de a-l elimina din joc – legal, legal, legal! – n-au avut efect. De frica, sasul l-a tinut aburcat in saua puterii numai sa-si tina gura inchisa. Sa nu vorbeasca despre dosare, despre cum s-au solutionat asa si nu altfel. Normal ca legea fiind aceeasi pentru toti, cum ii place sasului sa spuna, trebuia sa dea o aparenta de legalitate si in cazul Primei Doamne Geta a tarii. Si, cum fazele cercetarii sunt secrete, e lesne de inteles de ce Nepretuita a fost audiata noaptea. Nu trebuia sa stie lumea ce si cum s-a intamplat in dosar. Eu, unul, refuz sa cred ca Doamna Georgeta chiar a dat pe la Parchet, dar nu ma opreste nimeni sa cred ca Nea Gusti poate spune oricand ca declaratia, fiind scrisa noaptea, nu se vede. Si mai cred ca pensionarea asta care a venit exact cand a trebuit nu e singura forma de captatio benevolentiae. Mai urmeaza si o numire ca judecator la Curtea Constitutionala a dacului Gusti, ca sa i se duca venitul spre jumatate de miliard de lei vechi. Scumpe casele, sasule. Da’ tractorul lui Nea Gusti si mai scump!

author avatar
Valentin Boeru
2.675 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger