AcasăNewsMiting de amploare in Covasna! 150.000 de maghiari vor manifesta pentru autonomia...

Miting de amploare in Covasna! 150.000 de maghiari vor manifesta pentru autonomia Tinutului Secuiesc

Consiliul National Secuiesc a organizat, duminica, un miting de amploare pentru autonomia teritoriala, care va avea loc in judetul Covasna, pe DN 11, intre localitatile Chichis si Bretcu.

Manifestatia maghiarilor se va desfasura, duminica, intre orele 11:00 si 15:00, in 11 localitati, protestatarii intentionand sa formeze un lant viu incepand din localitatea Chichis, aflata la intrarea in judetul Covasna dinspre Brasov, pana in localitatea Bretcu, la iesirea spre judetul Bacau, pe o lungime de 54 de kilometri, ceea ce inseamna ca o banda de circulatie va fi blocata.

Conducerea Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Covasna le recomanda soferilor care circula pe acest tronson sa aiba o viteza redusa si atentie sporita, de asemenea conducatorilor auto li se sugereaza cinci rute ocolitoare: DN 10 Prejmer-Intorsura Buzaului, DN 12 si DN 13E Sfantu Gheorghe-Covasna, DJ 121 Covasna-Targu Secuiesc, DJ 114 Targu Secuiesc-Poian-Lemnia si DN 11B Targu Secuiesc-Sanzieni.

In intervalul in care are loc mitingul, intre localitatile Chichis si Bretcu, circulatia carutelor sau a altor vehicule cu tractiune animala este interzisa.

Mitingul este autorizat de primariile localitatilor pe raza carora se va desfasura, precum si de Politia Rutiera si Compania de Autostrazi si Drumuri Nationale.

Organizatorii cred ca la manifestatie vor lua parte aproximativ 150.000 de maghiari care isi vor exprima sustinerea pentru autonomia teritoriala a „Tinutului Secuiesc”, respectiv a judetelor Covasna, harghita si Mures. La protest vor participa, nu doar localnici ci si mii de alti maghiari din tara si din strainatate.

Pentru acest miting, UDMR Covasna a comandat peste 3.000 de steaguri secuiesti de diverse dimensiuni, printre care si patru de 250 de metri lungime si doi metri latime, care vor fi desfasurate pe traseu, in localitatile Chichis, Reci, Targu Secuiesc si Bretcu. De asemenea, a confectionat 200 de pancarte cu mesaje autonomiste in limbile romana si engleza.

Foto: razbointrucuvant.ro

author avatar
Alina Costache
486 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger