AcasăNewsMistret cu pesta porcina, gasit mort pe un fond de vanatoare din...

Mistret cu pesta porcina, gasit mort pe un fond de vanatoare din Botosani

Testele facute de specialisti in cazul unui porc mistret, gasit mort pe un fond de vanatoare din judetul Botosani, au stabilit ca animalul avea birusul pestei porcine africane (PPA).

Anuntul a venit duminica dinspre ANSVSA. Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara transmite ca porcul mistret a fost descoperit pe raza fondului de vanatoare 40 Suharau, in padurea Alba. Si ca „suspiciunea a fost emisa in data de 19 ianuarie, in urma emiterii unui buletin de analiza de catre Laboratorul Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor Suceava”, confirmarea venind in cursul zilei de 20 ianuarie.

Imediat dupa ce a fost gasit, trupul animalului a fost incinerat, iar serviciile veterinare au facut pasii necesari dezinfectarii si protejarii zonei in cauza.

In 18 ianuarie, ANSVSA anunta ca la data respectiva pesta porcina africana – boala acare nu afecteaza oamenii, ci doar suinele – „evolueaza in 297 localitati din 16 judete, cu un numar de 1.127 de focare (dintre care 18 in exploatatii comerciale)” si ca „in alte 3 judete exista doar cazuri la mistreti”.

299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger