AcasăNewsMireasa ca un ghem de sfoara si fusta cu vedere la chiloti

Mireasa ca un ghem de sfoara si fusta cu vedere la chiloti

Saptamana modei de la Paris a debutat cu o prezentare a colectiei realizate de tanarul creator Simon Porte Jacquemus, noua stea in plina ascensiune a modei franceze.  Pasul doi: lenjeria intima de la ETAM.

Simon Porte Jacquemus, un autodidact in varsta de 27 de ani, aflat la conducerea casei Jacquemus, a avut parte de o ascensiune fulminanta, facandu-se remarcat prin colectiile sale solare si poetice, cu o estetica naiva, in care tanarul creator a lasat impresia ca s-a jucat cu formele geometrice si cu volumele.

Agricultorul Fashionist

Bluza translucidă vedeta pregătită de acum pentru anul viitor

Nascut intr-o familie de agricultori din sudul Frantei, nu departe de Marsilia, Simon Porte Jacquemus s-a mutat la Paris dupa ce a luat bacalaureatul si a creat prima lui colectie de moda la varsta de 20 de ani. Din 2012, creatiile sale sunt prezentate cu regularitate in calendarul oficial al Saptamanii Modei de la Paris, iar  tanarul designer a fost recompensat cu premiul special al juriului (LVMH Prize) la editia din 2015. Marca lui este de acum prezenta in 200 de puncte de vanzare din lumea intreaga si genereaza o cifra de afaceri de 7 milioane de euro.

ETAM, mereu o surpriza

ETAM este un fel de Victoria’s Secret  a Europei, o casa de moda care pune deseori accentul pe creatia, din ce in ce mai indrazneata a unei lenjerii intime destinate femeii de maine. Ca si Calvin  Klein care a facut apologia bluzelor cu transparenta maxima, ETAM vine sa ajute la devaluirea misterului feminin  folosind voalul, matasea si dantela. Ca in fiecare an, defilarea  a fost primita cu aplauze. Piesele de rezistenta: camasile cu transparenta socanta, si fustita (inutila de altfel) cu vederea frontala la chilotei. Altfel, noua colectia a fost foarte bine primita de critici.

Si nu se opreste…

Dupa incheierea Saptamanii Modei de la Milano, aproximativ 80 de prezentari ale unor colectii vestimentare vor fi organizate la Paris, pana pe 3 octombrie. Show-urile de moda vor continua marti in special cu prezentarile celor mai recente colectii realizate de prestigioasele case Christian Dior si Saint Laurent.

Bote, omul nostru la Paris

Si cine, daca nu Catalin Botezatu, putea sa ne reprezinte la Paris? Designerul nostru a avut, ieri, la ora cinci, o prezentare pe care multi au calificat-o ca fiind deosebita. Altfel spus, senzualitatea croielilor lui Bote, care ii si caracterizeaza in mare masura cam toate creatiile, a fost bine primita si la Paris. Ce s-o mai dam pe ocolite, Botezatu, cand nu se lasa atras in tot soiul de povesti cancanistice, reuseste sa impresioneze prin creativitatea cu care imbina materialele, transformandu-le intr-un tot pretios. Am putea spune ca tinutele create de ele pentru doamne sunt de multe ori un fel de trofee pe care nu oricine stie sa le poarte.

author avatar
Catalin Dumitrescu
1.579 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger