AcasăNewsMircea Dinescu, audiat la Parchet: Mi se pare ca jucam intr-o telenovela

Mircea Dinescu, audiat la Parchet: Mi se pare ca jucam intr-o telenovela

La doar o zi de cand fostul premier Petre Roman a venit la Parchet pentru a discuta cu anchetatorii, in acelasi dosar, al Revolutiei, in fata procurorilor militari s-a prezentat un alt nume cunoscut: scriitorul Mircea Dinescu.

UPDATE Scriitorul a iesit de la Parchet in jurul orei 13.30. Si a declarat, la incheierea procedurii de la PIICJ, ca „Iliescu nu este marele manipulator, Iliescu a fost manipulat, din pacate e un om fricos, pentru el, si n-a stiut”, dar si ca „s-au facut comisiile astea de babatii sa ingroape chestia asta”.

Totodata, Dinescu a facut referire la declaratia sa, data la Parchet, la la „un mic roman”.

Acesta a ajuns dimineata, cu putine la Parchetul de pe langa Inalta Curte si a stat putin de vorba cu presa, inainte de a ajunge la audieri. „Sunt un om romantic, ma plimb dimineata prin fata Procuraturii. Sincer sa fiu, ma simt, pastrand proportiile, ca Nicolae Balcescu, care dupa ce a condus Revolutia la ’48 si care, daca ar fi trait, ar fi fost chemat la 1875 sa-si dea cu parerea ce s-a intamplat atunci”, a declarat, in stilu-i caracteristic, poetul care, dupa cum multi isi amintesc, a aparut la TVR, in decembrie ’89, alaturi de Ion Caramitru, anuntand victoria revolutionarilor. Si, practic, detronarea regimului comunist. De altfel, actualul director al TNB a fost, la randul sua, audiat la Parchet, saptamana trecuta.

Aducand in discutie distanta mare de timp trecuta de la momentul producerii evenimentelor din 1989, scriitorul a subliniat urmatoarele aspecte: „Mi se pare ca jucam intr-o telenovela, fiindca ani de zile atunci cand ar fi trebuit sa se discute lucrurile (…) s-au facut tot felul de comisii, de comitete, si s-a ingropat chestia. Dupa 27 de ani (…) ce sa afli, ce s-a intamplat la Televiziune?”.

Mircea Dinescu urmeaza sa fie audiat in calitate de martor.

author avatar
Cristina Stefan
132 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger