AcasăNewsUPDATE. Mircea Basescu: "M-a sunat Traian, dar nu m-a luat la rost"

UPDATE. Mircea Basescu: „M-a sunat Traian, dar nu m-a luat la rost”

UPDATE, ora 16.31: Sunat de Realitatea.net, Mircea Basescu a oferit alte detalii spumoase. El a dezvaluit ca a vorbit la telefon cu presedintele acum doua zile. „I-am explicat ca Raluca are doar 3% intr-o firma care nu mai are nici o activitate. La vremea cand a fost cooptata in firma, in 2008, cand era studenta in anul IV, Laurentiu Mironescu era deputat in Parlamentul Romaniei, era o persoana onesta despre care nu banuiam nimic. De unde era sa stie ea (n.red – Raluca Basescu, fiica sa) ce va face Laurentiu peste trei ani ?”, ne-a declarat Mircea Basescu. Intrebat cum a reactionat presedintele in fata acestor argumente, Mircea Basescu a spus: „Pai cum sa reactioneze ? A zis ca era mai bine ca nepoata lui sa nu aiba nici o implicare in scandalul asta. Dar nu m-a certat. Ce vina am eu ? Asta e acum…”

Fratele presedintelui a mai povestit ca relatiile familiei Basescu cu Mironestii sunt mai vechi. „Tatal lui Laurentiu, Tuchi Mironescu a fost comandant de nava, unul dintre cei mai respectati si mi se pare ca a navigat cu Traian. Fratele meu i-a purtat un respect deosebit”, a conchis Mircea Basescu.

 

…………………………………………………………………..

Scandalurile se tin lant la Constanta. Si majoritatea se leaga de numele Basescu. Fie ca e vorba de fratele Mircea, fie ca e vorba de nepoata Raluca, despre care ies mereu informatii ca sunt asociati in firme cu persoane care au probleme cu justitia. Dupa scandalul armelor, in care aparea printr-o firma Mircea Basescu, acum este prezenta in scandalul vamilor din Portul Constanta, fiica lui Mircea Basescu, Raluca. Ca in bancuri, exista o veste rea si una buna. Vestea rea e ca toate scandalurile se sparg in capul presedintelui. Vestea buna: anchetele continua, ceea ce inseamna ori ca seful statului nu poate, ori ca nu vrea sa le impiedice. Conform unui interviu acordat ziarului Ring, Mircea Basescu sustine ca presedinte l-a sunat pentru a-i cere detalii despre implicarea nepoatei in acest scandal.

– Ati discutat despre subiectul acesta si cu fratele dvs, domnul presedinte?
– Da, ieri m-a sunat sa ma intrebe ce fel asociat este Raluca in acea firma.

– A fost surprins, v-a reprosat ceva?
– Nu m-a luat la rost. M-a intrebat pur si simplu. A vrut sa se intereseze, sa auda de la mine cum stau lucrurile, dar sa stiti ca nici eu nu am stiut sa-i spun prea multe, sa-l lamuresc, pentru ca abia azi am primit informatiile pe care vi le-am dat si dvs.

– Va cunoasteti cu senatorul Banias si cu celalalt domn de la Interne, Laurentiu Mironescu?
– Da, de mai multi ani. Ii cunosc foarte bine pe amândoi.
Suntem comandanti. Cu domnul Mironescu am lucrat in aceasi intreprindere, nu-i normal sa ne cunoastem? Apoi, când eu lucram aici ca angajat al firmeiPlusfood„, Mironescu a ajuns directorul portului. Pai cum sa nu cunosc directorul pe terenul caruia imi desfasor activitatea?

– Si cu senatorul Banias?
– Ne cunoastem de foarte mult timp, dar vreau sa va spun ca in ceea ce il priveste pe Banias inca am mari rezerve ca ar fi implicat in asa ceva. Nu vreau sa se inteleaga ca am fost mai prieten cu unul sau cu altul, dar Banias mi se pare mai putin tentat sa se implice in chestii de genul acesta.

Senatorul Mircea Banias si fostul secretar general al MAI Laurentiu Mironescu sunt asociati in firma Euro Shipping Services SRL. Mai mult, Mironescu este asociat si la o firma in care apare ca actionar minoritar Raluca Basescu, fiica lui Mircea Basescu.

Euro Shipping Services SRL are ca obiect principal de activitate transporturile maritime si costiere de marfa. In aceasta firma, senatorul Mircea Banias si Laurentiu Mironescu detin fiecare câte 35% din actiuni. Alaturi de ei se mai regaseste in actionariat si Ioan Balan, fostul director general al Companiei Nationale Administratia Portului Constanta, eliberat din functie de Boagiu la inceputul acestui an.

Potrivit datelor de la registrul Comertului, firma Euro Shipping Services SRL a avut in 2009 o cifra de afaceri de peste 1,5 milioane de lei si un profit de aproape 360 de mii de lei.

Laurentiu Mironescu mai este actionat intr-o firma, INTERPREST TRADING SRL. Acesta detine 3 procente din actiuni. Potrivit datelor de la Registrul Comertului, in aceeasi firma o gasim si pe Raluca Basescu, fiica lui Mircea Basescu. Aceasta detine si ea tot 3 procente din actiuni. Firma are ca obiect de activitate depozitarea marfurilor, iar in 2009 nu a desfasurat nici o activitate.

 

344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger