AcasăNewsMircea Basescu afla saptamana viitoare daca instanta il lasa sa plece acasa

Mircea Basescu afla saptamana viitoare daca instanta il lasa sa plece acasa

UPDATE: Magistratii au decis sa amane pronuntarea deciziei pentru saptamana viitoare, astfel ca Mircea Basescu va sti abia pe 29 martie daca va fi eliberat conditionat sau nu.

Zi decisiva in cazul cererii de eliberare conditionata formulata de catre fratele fostului sef al statului.

Tribunalul Constanta judeca miercuri contestatia formulata de catre procurorii anticoruptie la decizia data in prima instanta de Judecatria Medgidia, una favorabila solicitarii apararii legale a lui Mircea Basescu.

Concret, dupa ce judecatorii de la Medgidia s-au declarat de acord ca Mircea Basescu sa paraseasca penitenciarul, in speta sa fie eliberat conditionat, anchetatorii au inaintat o contestatie, la o zi de la decizia magistratilor, adica pe 17 februarie.

Ramane de vazut, asadar, daca judecatorii de la Tribunalul Constanta vor  anunta decizia miercuri – hotararea lor fiind una definitiva, avand in vedere ca si in toamna trecuta Mircea Basescu s-a aflat intr-o situatie similara, cand magistratii instantei amintite admitand apelul procurorilor, motiv pentru care fratele fostului presedinte a ramas in detentie.

Va amintim ca Mircea Basescu executa o pedeapsa de 4 ani, dispusa de instanta pentru acuzatia de trafic de influenta.

author avatar
Cristina Stefan
90 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger