AcasăNewsMinorii, in cluburi sau baruri doar cu parintii

Minorii, in cluburi sau baruri doar cu parintii

Senatorul liberal Sebastian Grapa ia in calcul posibilitatea ca minorii sa aiba voie sa intre intr-un bar sau intr-un club de noapte doar insotiti de parinti.

Propunerea legislativa se afla in dezbatere la Senat, insa ultimul cuvant apartine Camerei Deputatilor, care este for decizional in acest caz.

Deja propunerea a provocat reactii virulente, nici tinerii si nici patronii de baruri sau de cluburi de noapte nefiind de acord cu solicitarea senatorului liberal.

Daca tinerii se vaita ca „nu ar mai fi distractie daca ar trebui sa mergem insotiti de un parinte in local”, patronii de baruri sau de cluburi de noapte sustin ca „ar ar trebui sa angajam personal special ca sa-i controleze pe ei si s-ar face cozi la intrare pana s-ar lua in considerare posibila varsta a clientului si pana s-ar trece la controlul propriu-zis”.

Conform propunerii legislative, minorii care intra neinsotiti intr-un asemenea local ar putea fi amendati cu sume cuprinse intre 500 si 5.000 de lei. Iar patronii de localuri care primesc minori neinsotiti ar urma sa fie amendati cu sume asemanatoare sau li s-ar putea suspenda activitatea pe o perioada de 30 de zile.

Conform b1.ro, Sebastian Grapa sustine ca este bine intentionat si ca urmareste diminuarea numarului de cazuri in care minorii ajung sa formeze gasti de cartier si, mai tarziu, clanuri interlope.

„Trebuie sa ne pazim copiii, sa ne pazim viitorul. Sa-i impiedicam sa se uneasca in gasti de cartier si sa formeze clanuri. Stiu o sumedenie de baruri care traiesc aproape efectiv din consumatia facuta de copii care lipsesc de la ore si care merg in localuri pentru a bea alcool”, este mesajul transmis de Sebastian Grapa.

author avatar
Cristi Ionita
273 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger