AcasăNewsMinistrul Toader s-a ales cu o plangere penala

Ministrul Toader s-a ales cu o plangere penala

Sesizarea pe numele oficialului guvernamental a fost depusa la Parchetul General, de catre sindicalistii din Administratia Penitenciarelor, care cer anchetarea ministrului Justitiei pentru abuz in serviciu si restrictionarea dreptului de reprezentare sindicala si solicita demiterea lui Tudorel Toader din Executiv.

Plangerea, depusa chiar in ziua in care CCR a admis sesizarea Guvernului pe tema refuzului revocarii sefei DNA

Supararea reprezentantilor Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor a pornit de la faptul ca nu le-ar fi fost permisa participarea la o intrevedere desfasurata saptamana trecuta la sediul Ministerului condus de Toader. Astfel ca au decis sa se adreseze Parchetului, cu o sesizare pe care au depus-o miercuri, din cate au anuntat sindicalistii in cursul acestei dimineti.

Motivele pentru care au ales sa depuna aceasta plangere, dar si pentru care il vor plecat din functie pe actualul ministru al Justitiei sunt cuprinse in mesajul postat pe site-ul FSANP, pe care il redam in cele ce urmeaza, integral:

„Cerem anchetarea lui Tudorel Toader pentru abuz in serviciu si restrictionarea dreptului de reprezentare sindicala.

In data de 30 mai 2018, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor (FSANP) a depus la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie o plangere penala impotriva lui Tudorel Toader, pentru savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu si de incalcare a dreptului de reprezentare sindicala, fapte pentru care ministrul Justitiei risca o pedeapsa de pana la 7 ani de inchisoare.

In data de 24 mai 2018, Tudorel Toader a refuzat in mod abuziv participarea reprezentantilor FSANP la intrevederea ce a avut loc, la sediul Ministerului Justitiei, pentru dezbaterea unor acte normative de interes, limitand astfel exercitarea atributiilor de reprezentare si a mandatului acestora in vederea apararii si promovarii drepturilor si intereselor profesionale ale membrilor de sindicat.

Desi, in perioada mai 2017 – mai 2018, au fost mai multe runde de negocieri si mai multe intalniri oficiale intre Tudorel Toader si reprezentantii FSANP, ministrul si-a permis, inca o data, sa dezinformeze cu intentie opinia publica si mass-media invocand o asa-zisa lipsa de calitate a organizatiei sindicale care a cerut insistent demiterea acestuia pentru incompetenta si subminarea sistemului penitenciar.

Evident, Tudorel Toader cunoastea faptul ca FSANP este organizatie sindicala reprezentativa la nivelul sistemului penitenciar, in calitate de ministru al Justitiei, acesta semnand un Acord cu FSANP, reprezentata prin presedintele ales, cu doar 10 zile inainte de acest incident care constituie o discriminare vadita a organizatiei noastre.

Drept urmare, pana cand organele competente se vor pronunta in legatura cu plangerea penala pentru abuz in serviciu si incalcare a dreptului de reprezentare sindicala, revenim cu solicitarea ca ministrul Tudorel Toader sa fie demis din functie pentru incompetenta si pentru incercarile repetate de a dezinforma opinia publica.

Pentru conformitate, precizam ca Legea 62/2011 a dialogului social la art. 218 alin. 2 sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani infractiunea de limitare a exercitarii atributiilor functiei membrilor alesi in organele de conducere ale organizatiilor sindicale, iar art. 297 din Codul penal sanctioneaza infractiunea de abuz in serviciu cu inchisoare de la 2 la 7 ani”.

127 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ați zice și că domnul ministru de la justiție, care avu timp și de „jocuri politicianiste”, încercă și dumnealui a reactualiza trasee de „drumuri” pentru miniștrii de la justiție, probabil încercând a „redescoperi” trasee promovate și de domnul Chiuariu, ministru al justiției și dumnealui, într-un guvern condus de Tăriceanu ? Considerați că ,probabil, și la solicitarea transportatorilor din zona Moldovei ? Apreciați că la ALDE – „Bârzoi” se încercă o continuare „democratică” de a se realiza o „Sagă a familiei Bârzoi”, ce ar avea ca temă principală democrația și funcționarea justiției sub conducerea domnului Tăriceanu „Bârzoi”, personaj marginalizat și nedreptățit de Chirițe și Luluțe?
    Remarcați totuși că despre FSANP , conform legii nr.54 din 2003, articolul 4, este de discutat totuși dacă, acei sindicaliști ,s-au organizat în mod legal ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger