AcasăNewsMinistrul Toader i-a raspuns lui Iohannis

Ministrul Toader i-a raspuns lui Iohannis

Intrebat in legatura cu recentele afirmatii ale sefului statului la adresa sa, Toader a replicat scurt: "daca v-a spus dansul, eu pot sa-l contrazic pe dumnealui? Presedintele republicii totdeauna cred ca are dreptate, nu?"

Ministrul Justitiei n-a lasat sa treaca multa vreme pana sa clarifice un aspect mentionat de catre seful statului, in mesajul transmis cu prilejul bilantului Parchetului de pe langa Inalta Curte.

Mai precis, Tudorel Toader a reactionat cat se poate de rapid cand a fost vorba de un aspect pe care a tinut sa il sublinieze presedintele Iohannis in discursul pe care l-a sustinut la prezentarea raportului de activitate a Ministerului Public pe anul trecut, sedinta de bilant la care, dupa cum se stie, ministrul Justitiei nu a participat, avand alta intrevedere trecuta in program.

Folosind contul oficial de Facebook, Toader a ales sa transmita urmatorul mesaj: „pentru corecta informare a opiniei publice: Art.132 din Constitutie prevede ca” procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei”. Nimeni nu a afirmat ca procurorii isi desfasoara activitatea sub controlul ministrului justitiei !”.

Ce spusese presedintele

Precizarile sale vin dupa ce Klaus Iohannis sustinuse ca „a devenit un obicei in Romania sa se dezbata intens statutul procurorului. In aceste discutii se invoca frecvent articolul din Constitutie care stabileste ca activitatea procurorilor se desfasoara sub autoritatea ministrului justitiei. Vreau sa fiu foarte clar aici  – sintagma din Constitutie este ‘sub autoritatea ministrului justitiei’, si in niciun caz ‘in subordinea ministrului justitiei’. Se face in mod deliberat o confuzie intre aceste doua sensuri, tocmai pentru a se induce ideea unui control mult mai amplu asupra procurorilor decat cel prevazut de Legea Fundamentala. Este doar o incercare de a slabi independenta procurorilor si de a legitima supunerea lor fata de vointa politicului, fapt inacceptabil”.

author avatar
Cristina Stefan
219 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger