Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ministrul Toader i-a raspuns lui Iohannis

Ministrul Toader i-a raspuns lui Iohannis

Autor:

Ministrul Justitiei n-a lasat sa treaca multa vreme pana sa clarifice un aspect mentionat de catre seful statului, in mesajul transmis cu prilejul bilantului Parchetului de pe langa Inalta Curte.

 

toader 2 350x233 Ministrul Toader i a raspuns lui IohannisMai precis, Tudorel Toader a reactionat cat se poate de rapid cand a fost vorba de un aspect pe care a tinut sa il sublinieze presedintele Iohannis in discursul pe care l-a sustinut la prezentarea raportului de activitate a Ministerului Public pe anul trecut, sedinta de bilant la care, dupa cum se stie, ministrul Justitiei nu a participat, avand alta intrevedere trecuta in program.

Folosind contul oficial de Facebook, Toader a ales sa transmita urmatorul mesaj: “pentru corecta informare a opiniei publice: Art.132 din Constitutie prevede ca” procurorii isi desfasoara activitatea sub autoritatea ministrului justitiei”. Nimeni nu a afirmat ca procurorii isi desfasoara activitatea sub controlul ministrului justitiei !”.

Ce spusese presedintele

Precizarile sale vin dupa ce Klaus Iohannis sustinuse ca “a devenit un obicei in Romania sa se dezbata intens statutul procurorului. In aceste discutii se invoca frecvent articolul din Constitutie care stabileste ca activitatea procurorilor se desfasoara sub autoritatea ministrului justitiei. Vreau sa fiu foarte clar aici  – sintagma din Constitutie este ‘sub autoritatea ministrului justitiei’, si in niciun caz ‘in subordinea ministrului justitiei’. Se face in mod deliberat o confuzie intre aceste doua sensuri, tocmai pentru a se induce ideea unui control mult mai amplu asupra procurorilor decat cel prevazut de Legea Fundamentala. Este doar o incercare de a slabi independenta procurorilor si de a legitima supunerea lor fata de vointa politicului, fapt inacceptabil”.


1 Comentariu la Ministrul Toader i-a raspuns lui Iohannis

  1. Finutu

    Apai nu-l obositi pe plavan cu articole ca el abea intelege romana.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!