AcasăNewsMinistrul de Interne, Radu Stroe, a dispus: Politia din toata tara, la...

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dispus: Politia din toata tara, la control!

Ministrul de Interne, Radu Stroe, a dispus ca echipe de specialisti formate din psihologi, sociologi si ofiteri din structurile de control sa faca o serie de controale la inspectoratele judetene de politie din toata tara.

Din ordinul ministrului Apararii Interne echipe de specialisti din cadrul Aparatului central al MAI si al Inspectoratului General al Politiei Romane sa vor deplasa la mai multe inspectorate de politie judetene. Aceste controalei au drept scop  realizarea unor verificari privind respectarea principiilor de etica si deontologie profesionala.

Din echipele de control vor face parte sociologi, psihologi si ofiteri din structurile de control.

In urma acestor verificari se vor identifica situatiile neconforme reglementarilor in vigoare in relatia sef-subordonat, si alte aspecte privind atmosfera si modul de organizare din interiorul acestor unitati. „Cu ocazia acestor misiuni vor fi identificate situatiile care reprezinta atitudini neconforme reglementarilor in vigoare in relatia sef-subordonat, practici discriminatorii in raport cu angajatele si alte aspecte care privesc climatul organizational in interiorul acestor unitati”, se arata intr-un comunicat de presa al MAI.

In comunicat se mai arata ca MAI isi reafirma disponibilitatea identificarii si sanctionarii drastice a oricarui tip de atitudine care incalca prevederile legale, ordinele interne si normele de deontologie profesionala specifice functiei de politist.

Aceste controale vin in urma scandalului declasat a doua zi de Craciun, pe 26 decembrie, cand politista Melania Renghea de la Politia din Bals si-a injunghiat fostul superior, acuzandu-l ca ar fi violat-o.

author avatar
Alina Costache
383 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger