AcasăNewsMinistrul si procurorul general, mesaje de Ziua Justitiei

Ministrul si procurorul general, mesaje de Ziua Justitiei

Cum de mai bine de 20 de ani, prima duminica a lunii iulie este dedicata Zilei Justitiei, atat oficialul guvernamental aflat in fruntea ministerului de resort, cat si procurorul general al Romaniei au transmis cate un mesaj in aceasta zi de 1 iulie.

La ceas aniversar pentru Justitia autohtona, Tudorel Toader a ales sa aminteasca faptul ca „Justitia este un serviciu de interes public, esentiala in procesul de consolidare a statului de drept, este si trebuie sa fie in slujba cetateanului, garantul realizarii drepturilor si libertatilor fundamentale”. Totodata, ministrul a ales sa le multumeasca, via Facebook, si sa ii felicite deopotriva pe magistrati, cat si „intreg personalul auxiliar de specialitate, care, cu profesionalism si onestitate realizeaza sau participa la realizarea justitiei”.

In mesajul sau, unul amplu, postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public, procurorul general face trimitere la modificarile legislative. In opinia sa, „Ziua Justitiei trebuie sa reprezinte un prilej de reflectie si de analiza a parcursului si evolutiilor inregistrate de sistemul judiciar, in special in conjuncturile extrem de intense din ultimii doi ani. Am in vedere atat seria modificarilor legislative care afecteaza magistratura si justitia penala cat si atacurile la adresa judecatorilor si procurorilor, mult mai dure si mai frecvente in aceasta perioada”. Mai mult, Augustin Lazar a dorit sa le transmita „cetatenilor, justitiabili sau nu, sa aiba incredere in procurori, sa ii asigur ca vom ramane fideli spiritului Constitutiei, ca vom actiona cu profesionalism si impartialitate pentru a le apara drepturile si libertatile fundamentale”.

sursa foto: Facebook/Tudorel Toader, Ministerul Public

106 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger