AcasăNewsMinistrul Sanatatii vrea carduri de sanatate pentru copii

Ministrul Sanatatii vrea carduri de sanatate pentru copii

Mazilit din fruntea PSD Sector 4 cu voia echipei Dragnea, Nicolae Banicioiu este considerat acum cartea castigatoare pentru partid la localele

Desi in teren au existat mari probleme cu implementarea cardurilor de sanatate, ministrul de resort, Nicolae Banicioiu, a anuntat, joi, ca isi doreste extinderea acestui program si la copii.

„Vreau sa extindem varianta de card, varianta informatica, si pentru categoria 0-18 ani. Ne gandim sa facem lucrul acesta de anul viitor. Probabil dau orientativ lunile martie-aprilie anul viitor, cand ar putea intra in vigoare. In acest moment lucram pentru a identifica modalitatea cea mai usoara de implementare”, a fost mesajul transmis de Nicolae Banicioiu.

Cardul national de sanatate pentru persoane peste 18 ani a intrat oficial in vigoare de la 1 septembrie anul acesta. De la data respectiva, mai pot primi servicii medicale fara card doar cei carora inca nu le-a fost tiparit cardul sau nu l-au primit prin posta.

Prezentarea cardului este obligatorie la consulatii si proceduri in cabinetul de reabilitare medicala, proceduri de acupunctura, la internarea si externarea din spital (cu exceptii), la servicii medicale spitalicesti oferite in regim de spitalizare de zi sau la acordarea de servicii medicale prevazute in pachetul de baza, din ambulatoriul de specialitate de medicina dentara.

De asemenea, cardul national de sanatate mai este obligatoriu la servicii de ingrijiri medicale la domiciliu sau ingrijiri paliative, la efectuarea de analize de laborator decontate de CAS, la examinari de histopatologie si citologie, etc.

author avatar
Cristi Ionita
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger