Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ministrul Sanatatii, somat sa DEMISIONEZE: “Lasati portofoliul liber pentru un inlocuitor competent, de urgenta!”

Ministrul Sanatatii, somat sa DEMISIONEZE: “Lasati portofoliul liber pentru un inlocuitor competent, de urgenta!”

Autor:

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, este sfatuit sa renunte de urgenta la functia detinuta in cadrul cabinetului Ciolos, pentru modul in care institutia a gestionat cazul bebelusilor din judetul Arges, diagnosticati cu sindrom hemolitic-uremic.

 

Patriciu Achimas Cadariu Ministrul Sanatatii, somat sa DEMISIONEZE: Lasati portofoliul liber pentru un inlocuitor competent, de urgenta!

Prin vocea Gratielei Gavrilescu, ALDE cere demisia imediata a ministrului Patriciu Achimas Cadariu

Intr-un comunicat de presa, deputatul ALDE Gratiela Gavrilescu precizeaza ca, la 10 zile de la izbucnirea crizei, si dupa moartea a doi copii, Ministerul nu arata ca poate sa gestioneze situatia. “Au trecut mai bine de 10 zile de la izbucnirea crizei copiilor infectati cu — se pare?! — bacteria E-coli, zile in care starea sanatatii acestora s-a agravat. Din pacate, doi dintre micutii pacienti nu au putut fi salvati, iar pentru ceilalti — prognosticul medicilor este rezervat, boala avand o evolutie extrem de agresiva. Tinerii parinti din toata tara deja se tem pentru sanatatea copiilor lor, nestiind care a fost sursa de contaminare de care ar trebui sa se fereasca. Doi nou-nascuți decedati si alti 10 — in stare foarte grava — din cauze inca necunoscute reprezinta o situatie extrem de periculoasa, o situatie de criza care va depaseste. De ce nu ati declansat alerta epidemiologica, domnule ministru? Cine coordoneaza celula de criza? De ce nu ati anuntat populatia ce masuri suplimentare ar trebui sa ia pentru a preveni imbolnavirile? Si, mai ales, cine sau ce va opreste, daca simtiti ca nu puteti controla si coordona aceasta situatie de criza, sa apelati la omologii dumneavoastra de peste hotare, care ne-ar putea veni in ajutor? Oare acesti copii, care depind de noi suta la suta, nu merita toata atentia dumneavoastra? Cine va da dumneavoastra, domnule ministru, dreptul sa ne reprosati ca “ventilam emotional”, in contextul in care aveti responsabilitatea mortii din cauze necunoscute a doi nou-nascuti si a sortii altor 10, aflati, din aceleasi cauze necunoscute, pe ventilatie artificiala si dializa? Lasati portofoliul liber pentru un inlocuitor competent, de urgenta!”, se arata in comunicatul semnat de Gratiela Gavrilescu.

 
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!