AcasăNewsMinistrul Sanatatii: Nu trebuie sa existe teama de vaccin. Produsele de pe...

Ministrul Sanatatii: Nu trebuie sa existe teama de vaccin. Produsele de pe piata, benefice

In contextul controverselor aparute in ultima perioada, care au sporit teama in randul unor parinti, cu privire la potentialele riscuri ale vaccinarii la copii, Nicolae Banicoiu ii asigura pe romani ca produsele existente pe paiata autohtona sunt bune, drept urmare nu sunt motive pentru care oamenii sa fie reticenti in privinta imunizarii.

„Nu trebuie sa existe o teama fata de vaccin. Produsele alea care sunt pe piata sunt conforme si sunt benefice, deci fac bine nu fac rau”, a explicat social-democratul Banicioiu, intr-o emisiune difuzata de B1TV.

Mai mult, pentru a spori gradul de incredere in aceste campanii de vaccinare, ministrul Sanatatii a adus ca argument faptul ca specialistii care au dat unda verde acestor vaccinuri sunt singurii in masura sa isi exprime o parere cu privire la efectele lor, avand in vedere ca sunt in masura sa ofere un punct de vedere avizat. Totul, in contexul in care, dupa cum se stie, in ultima perioada pe Internet au aparut mai multe pareri contra acestor vaccinari, unele ale unor persoane publice. „Tot calendarul imunologic e stabilit de o comisie. Intre parerea mea si o parere de pe piata primeaza intotdeauna parerea comisiei de specialitate care e formata din cei mai buni oameni pe care ii are Romania in momentul de fata pe aceasta problema. Si atunci cred eu ca trebuie sa dam incredere specialistilor”, a conchis ministrul.

Recent, ministerul condus de catre Banicioiu preciza ca se lucreaza la un proiect de act normativ care va reglementa situatia imunizarilor in Romania, „avand in vedere numeroasele sesizari venite din partea specialistilor cu privire la scaderea numarului de vaccinari, in urma campaniilor sustinute impotriva imunizarii”, dar, totodata, atentiona asupra riscului reapariţiei unor boli foarte grave, oferind drept exemplu poliomielita, o boala eradicata prin vaccinare si care reapare prin lipsa vaccinarii.

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger