AcasăNewsMinistrul Sanatatii: Nu trebuie ca pacientii sa fie plimbati intre spitale. Orice...

Ministrul Sanatatii: Nu trebuie ca pacientii sa fie plimbati intre spitale. Orice secunda conteaza

Se doreste o mai buna coordonare si o reactie rapida in privinta transferului intre unitati medicale in cazul pacientilor aflati in stare critica, situatii in care e lesne de inteles ca fiecare clipa e foarte pretioasa pentru salvarea unor vieti.

In acest sens, in cadrul unei intruniri desfasurate in cursul acestei dupa-amiezi, Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a lansat un apel, din cate anunta MS, impreuna cu Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului de Interne, la managerii de spitale aflate sub obladuirea Ministerului Sanatatii. „Vreau sa gasim impreuna solutii pentru evitarea disfunctionalitatilor. Nu trebuie ca pacientii sa fie plimbati intre spitale. Pentru un pacient critic orice secunda conteaza si inseamna o sansa in plus la viata. Avem cazuri in care pacientul grav nu este preluat din cauza faptului ca medicul de garda nu doreste. Se creeaza astfel sincope si intarzieri care pot sa devina vitale”, a subliniat Pintea in cadrul intredeverii, citata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

A fost vorba despre o sedinta la care au participat, intre altii, si oficiali ai Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta.

87 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger