Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ministrul Sanatatii: Nu trebuie ca pacientii sa fie plimbati intre spitale. Orice secunda conteaza

Ministrul Sanatatii: Nu trebuie ca pacientii sa fie plimbati intre spitale. Orice secunda conteaza

Autor:

Se doreste o mai buna coordonare si o reactie rapida in privinta transferului intre unitati medicale in cazul pacientilor aflati in stare critica, situatii in care e lesne de inteles ca fiecare clipa e foarte pretioasa pentru salvarea unor vieti.

 

pintea ministrul sanatatii Ministrul Sanatatii: Nu trebuie ca pacientii sa fie plimbati intre spitale. Orice secunda conteazaIn acest sens, in cadrul unei intruniri desfasurate in cursul acestei dupa-amiezi, Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a lansat un apel, din cate anunta MS, impreuna cu Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului de Interne, la managerii de spitale aflate sub obladuirea Ministerului Sanatatii. “Vreau sa gasim impreuna solutii pentru evitarea disfunctionalitatilor. Nu trebuie ca pacientii sa fie plimbati intre spitale. Pentru un pacient critic orice secunda conteaza si inseamna o sansa in plus la viata. Avem cazuri in care pacientul grav nu este preluat din cauza faptului ca medicul de garda nu doreste. Se creeaza astfel sincope si intarzieri care pot sa devina vitale”, a subliniat Pintea in cadrul intredeverii, citata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

A fost vorba despre o sedinta la care au participat, intre altii, si oficiali ai Centrului Operativ pentru Situatii de Urgenta.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!