AcasăNewsMinistrul Sanatatii, la Spitalul "Marie Curie", la o zi de la moartea...

Ministrul Sanatatii, la Spitalul „Marie Curie”, la o zi de la moartea celui de-al treilea bebelus

Desi specialistii bucuresteni fac tot ce pot pentru a-i ajuta pe micuti sa isi revina, ingrijindu-i si monitorizandu-i in permanenta de zile intregi, bacteria periculoasa a mai rapit o viata nevinovata.

UPDATE: S-a aflat ca vizita seful Ministerului la spitalul „Marie Curie” nu a fost una anuntata. „Nu am venit ca ministru, am venit ca medic”, a mentionat Achimas-Cadariu.

Totodata, ministrul a lasat sa se intelaga ca asteapta si el, asemeni doctorilor si rudelor micutilor pacienti, rezultatul investigatiilor menite sa scoata la lumina cauza imbolnavirii copilasilor argeseni. „E o chestiune absolut inexplicabila si (…) sunt foarte frustat ca nu avem inca rezultate in aceasta ancheta”, a precizat Achimas-Cadariu, care a adaugat ca medicii de la spitalul respectiv au medicamentele necesare tratarii unor astfel de cazuri, in urma carora sunt afectati rinichii micutilor.

In conditiile in care bacteria ramasa inca necunoscuta continua sa faca victime in randul copilasilor din Arges adusi in Capitala, in ultimele aproximativ doua saptamani, ministrul Achimas-Cadariu a venit personal, miercuri dimineata, la spitalul de urgenta pediatrica „Marie Curie”, pentru a discuta cu doctorii despre situatia micutilor. „Am venit sa vad copiii (…) si sa-i incurajez pe medici (…) vreau sa vad exact despre ce este vorba”, a subliniat seful MS.

Ministrul a ajuns la unitatea spitaliceasca in jurul orei 10, la o zi de cand o fetita de doar un an si patru luni, care se afla la Terapie Intensiva la „Marie Curie”, fiind diagnosticata cu sindrom hemolitic uremic, intubata si ventilata mecanic, a pierit, dupa ce starea ei de sanatate s-a deteriorat. Copila este a treia victima, in decurs de zece zile, a bacteriei extrem de periculoase, a carei origine nu a fost identificata momentan, desi specialistii se straduiesc de zile intregi sa afle acest detaliu important.

In tot acest timp, alti copilasi sunt internati in unitatea medicala amintita, o parte la Terapie Intensiva, sub stricta supraveghere a specialistilor, care fac eforturi sa ii ajute sa isi revina cat mai repede.

sursa foto: gov.ro

179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger