AcasăNewsMinistrul Sanatatii in cazul voluntarei de la SJ Ilfov: Documentul prezentat, ca...

Ministrul Sanatatii in cazul voluntarei de la SJ Ilfov: Documentul prezentat, ca e confirmata ca medic rezident, este fals

Cazul care a tinut atentia opiniei publice in cursul acestei zile – al tinerei presupus a fi medic voluntar la ginecologie, la SJ Ilfov – a ajuns in atentia conducerii MS.

Concret, ministrul Sanatatii a facut o serie de mentiuni cu privire la cazul Barsan, mai exact de documentele in baza carora a fost incheiat contractul de voluntariat cu Spitalul Judetean (SJ) Ilfov. „Documentul prezentat de dansa, referitor la faptul ca este confirmata ca medic rezident, este fals, acest lucru putandu-se verificata si pe site-ul Ministerului Sanatatii (…) in sensul ca aceasta persoana nu a fost niciodata inscrisa la examenul de rezidentiat, nu a fost confirmata niciodata ca si medic rezident, (…) nu a avut niciodata un contract incheiat cu spital platitor. (…) Din discutiile pe care le-am avut cu Universitatea de Medicina si Farmacie, diploma de licenta pe care doamna a prezentat-o este, de asemenea, falsa”, a punctat Pintea.

Totodata, ministrul Sanatatii a subliniat ca „din 2014, statutul voluntariatului s-a schimbat” si ca „nicio institutie publica nu mai poate sa faca contract de voluntariat cu o persoana fizica, existand o organizatie-gazda care ofera aceste servicii de voluntariat” si a mentionat ca „vom face plangere penala pentru fals”.

O reactie in acest caz a venit, tot marti, si din partea Spitalului Judetean Ilfov. Cititi AICI.

sursa foto: Facebook

150 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger