AcasăNewsMinistrul Sanatatii: "De la 1 mai cardul de sanatate este obligatoriu!"

Ministrul Sanatatii: „De la 1 mai cardul de sanatate este obligatoriu!”

Invitat la o cunoscuta emisiune de televiziune, Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a facut o serie de precizari in legatura cu mult discutatul card de sanatate.

Printre altele, Banicioiu a anuntat ca, de la 1 mai, romanii sunt obligati sa prezinte cardul de sanatate de fiecare data cand merg la medic.

„1 mai devine obligatoriu. Deci orice prezenta la medicul de familie sau intr-o unitate sanitara este decontata numai cu folosirea cardului de asigurari. Daca un pacient vine fara card … este o problema, pentru ca in momentul acela serviciul medical pe care el il primeste nu va mai fi decontat de Casa de Asigurari. Deci nu va mai veni nimeni fara card de la 1 mai”, a fost mesajul transmis de ministrul Sanatatii.

Cei care totusi nu vor sa foloseasca mult discutatul card de sanatate au o alternativa. „Daca din anumite motive nu vrei sa folosesti cardul de asigurari sau poate sunt cazuri acum, la limita, care nu au primit cardul de asigurari, au schimbat domiciliul sau au lucrat in strainatate, pot lua aceasta adeverinta de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate”, anunta Nicolae Banicioiu.

author avatar
Cristi Ionita
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger