AcasăNewsMinistrul Sanatatii: Coplata, achitata o singura data, la externare

Ministrul Sanatatii: Coplata, achitata o singura data, la externare

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a precizat, marti, ca pacientii vor achita coplata o singura data, la externare, iar suma nu va depasi 10 lei.

Sistemul de coplata, ce va fi introdus in spitale incepand cu luna martie, se aplica doar la externare, si doar in cazul serviciilor medicale ce nu intra la categoria urgente. „Coplata – am reusit sa negociem in discutiile cu FMI sa nu se aplice la toate serviciile medicale- ci sa se aplice numai la serviciile spitalicesti pe caz externat. Cu exceptia serviciilor de medicina de urgenta”, a declarat Nicolaescu.

Mai exact, un pacient plateste o singura data aceasta suma, care nu va depasi 10 lei, in momentul in care paraseste unitatea medicala de stat in care a primit ingrijiri. „Deci se interneaza cineva, dar plateste numai cand se externeaza. Daca a fost internat prin urgenta nu plateste nimic la externare. Se plateste o singura data pe caz externat, nu pe saptamana, nu pe serviciu. (…) Valoarea ei va fi pana la 10 lei, nu s-a hotarat daca o vom face diferentiata pe anumite specialitati”, a explicat ministrul Sanatatii.

138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger