Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ministrul Sanatatii: Capitala, in randul zonelor in care “virusul gripal circula mai intens”

Ministrul Sanatatii: Capitala, in randul zonelor in care “virusul gripal circula mai intens”

Autor:

In ziua in care s-a aflat ca numarul deceselor provocate de virusul gripal in randul romanilor a ajuns, de la inceputul anului, la 20, Sorina Pintea a adus in discutie importanta vaccinarii antigripale si a trecut in revista masurile de respectat pentru prevenirea imbolnavirilor.

 

pintea ministrul sanatatii 720x433 Ministrul Sanatatii: Capitala, in randul zonelor in care virusul gripal circula mai intens“Suntem in pragul unei epidemii de gripa, dar nu avem inca epidemie de gripa”, a subliniat ministrul Sanatatii, intr-o interventie la Digi 24. Cat despre pasii ce trebuie parcursi astfel incat sa se limiteze numarul imbolnavirilor, oficialul guvenamental a subliniat ca “in afara de vaccinare, care este cel mai sigur mod de a ne imuniza, avem de respectat anumite masuri igienico-sanitare”. Si anume sa se evite aglomeratiile, “parintii sa isi tina copiii bolnavi acasa”, iar in scoli cadrele didactice sa vada daca un copil are simptomele “unei raceli sau nu”. Totodata, Pintea a adus in discutie faptul ca “spitalele trebuie sa limiteze vizitele” – aspect despre care se stie ca a inceput sa fie aplicat inca de zilele trecute.

Totodata, Sorina Pintea a mentionat ca “exista zone unde virusul gripal circula mai intens: Bucurestiul, Constanta, zona de vest a tarii”, dar a continuat prin a spune ca “din toate judetele ni s-a semnalat cresterea numarului de cazuri de viroze respiratorii”.

Precizarile ministrului vin dupa ce s-a anuntat oficial ca un pacient de 68 de ani, din judetul Galati -in cazul caruia s-a confirmat virusul gripal tip A- a murit in cursul acestei ultime zile a saptamanii.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!