AcasăNewsMinistrul Sanatatii: Capitala, in randul zonelor in care "virusul gripal circula mai...

Ministrul Sanatatii: Capitala, in randul zonelor in care „virusul gripal circula mai intens”

In ziua in care s-a aflat ca numarul deceselor provocate de virusul gripal in randul romanilor a ajuns, de la inceputul anului, la 20, Sorina Pintea a adus in discutie importanta vaccinarii antigripale si a trecut in revista masurile de respectat pentru prevenirea imbolnavirilor.

„Suntem in pragul unei epidemii de gripa, dar nu avem inca epidemie de gripa”, a subliniat ministrul Sanatatii, intr-o interventie la Digi 24. Cat despre pasii ce trebuie parcursi astfel incat sa se limiteze numarul imbolnavirilor, oficialul guvenamental a subliniat ca „in afara de vaccinare, care este cel mai sigur mod de a ne imuniza, avem de respectat anumite masuri igienico-sanitare”. Si anume sa se evite aglomeratiile, „parintii sa isi tina copiii bolnavi acasa”, iar in scoli cadrele didactice sa vada daca un copil are simptomele „unei raceli sau nu”. Totodata, Pintea a adus in discutie faptul ca „spitalele trebuie sa limiteze vizitele” – aspect despre care se stie ca a inceput sa fie aplicat inca de zilele trecute.

Totodata, Sorina Pintea a mentionat ca „exista zone unde virusul gripal circula mai intens: Bucurestiul, Constanta, zona de vest a tarii”, dar a continuat prin a spune ca „din toate judetele ni s-a semnalat cresterea numarului de cazuri de viroze respiratorii”.

Precizarile ministrului vin dupa ce s-a anuntat oficial ca un pacient de 68 de ani, din judetul Galati -in cazul caruia s-a confirmat virusul gripal tip A- a murit in cursul acestei ultime zile a saptamanii.

121 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger